Sommerhilsen fra presidenten
President Ragnheidur Björnsdottir Foto: Trond Myran Reksten

Sommerhilsen fra presidenten

Kjære medlemmer og samarbeidspartnere

Jeg ønsker dere alle en herlig sommer og vil benytte anledningen til å takke for innsatsen og det gode samarbeidet så langt i år. Det har vært et år fylt med betydelige fremskritt og engasjement for å fremme våre medlemmers interesser og styrke vår profesjon.

Et av våre viktigste mål er å styrke den politiske innflytelsen for vår profesjon. For å oppnå dette jobber styret nå med å definere NILs politiske satsningsområder fremover. Med det sikrer vi at NILs politiske arbeid er konsistent, omforent og strategisk forankret i hele organisasjonen. En tydeliggjøring av satsningsområdene vil også styrke våre politiske handlinger i det samlede arkitektfaglige miljøet.

Når vi ser fremover, er det flere spennende prosjekter på horisonten. Sammen med Norske arkitekters landsforbund (NAL), Norske landskapsarkitekters forening (NLA), Arkitektbedriftene i Norge (AiN) og Arkitektenes fagforbund (AFAG) arrangerer vi en arkitekturformiddag under Arendalsuka. Det er lagt opp til et spennende program hvor vi skal diskutere hvordan kan vi bruke arkitektur for å skape trivsel og stolthet rundt de byggene og stedene vi bygger i dag. Vi har blant annet invitert politikere, utbyggere, kommuner og arkitekter til Arkitekturformiddagen for å diskutere både behovet og mulighetene for en ny arkitekturpolitikk. Håper flere av våre medlemmer har anledning til å delta på arrangementet som finner sted i Bystyresalen i Arendal onsdag 14.august kl. 08.30-11.30.

Den 29. august markerer vi lanseringen av NILs årbok 2024. Dette årlige arrangementet er en feiring av våre medlemmer og deres arbeid, hvor vi presenterer de beste prosjektene fra det siste året utført av interiørarkitekter og møbeldesignere MNIL. Under samme arrangement vil vi også dele ut Anne Alnæs studentpris 2024. I tillegg har lokalgruppene planlagt en rekke medlemsrettede arrangementer i deres regioner fremover, så det er mye å se frem til.

Arbeidet med utviklingen av vår nye nettside går for fullt, og den begynner virkelig å ta form. Selv om det fortsatt gjenstår noe arbeid, er vi svært fornøyde med resultatet så langt og gleder oss til den endelige lanseringen. Lanseringsdatoen er ennå ikke fastsatt, men mer informasjon vil komme snart.

Både den digitale årboken og den nye nettsiden er viktige plattformer for å vise frem våre medlemmers arbeid og øke vår tilstedeværelse digitalt.

Vi er også i ferd med å opprette en fagkomite i NIL, noe som vil åpne nye muligheter for kunnskapsutveksling og faglig utvikling for våre medlemmer. Dette er en del av vår strategi for å bidra til å synliggjøre interiørarkitektenes og møbeldesignernes profesjon, kunnskap og kompetanse. Er du interessert i være med på å skape aktuelle arenaer for kunnskaps-overføring og faglig debatt? Send meg gjerne en epost hvis du ønsker å bli med i fagkomiteen, eller hvis du vil høre mer om dette arbeidet.

Jeg ønsker dere alle en fantastisk sommer og ser frem til å fortsette det gode arbeidet sammen når vi møtes igjen til høsten.

Med vennlig hilsen
Ragnheidur Björnsdottir
President i Norske interiørarkitekters- og møbeldesigneres landsforening (NIL)

president@nil.no