NIL mener: Norske møbler i offentlige bygg

Arkitektnytt nr. 04/2022
Norske møbler og designere har oppnådd anerkjennelse nasjonalt og internasjonalt de siste årene. En ny generasjon flinke designere har utviklet vakre og brukbare produkter i samarbeid med både godt etablerte, og nye norske produsenter. Det er også satt i produksjon modeller fra tidligere gullalder i norsk møbelindustri.
Likevel kjøpes det ikke nok norske møbler til offentlige prosjekter. Hva kommer det av og i hvilken grad kan interiørarkitektene påvirke dette?
NIL mener: Et tettere samarbeid

Arkitektnytt nr. 03/2022
Koblingen mellom møbeldesigner og interiørarkitekt var tettere på 50- og 60-tallet enn den er i dag. Dessverre. Det fantes signalprosjekter der begge yrkesgrupper bidro til å formgi unike interiører med spesialdesignede, stedspesifikke møbler, interiører og møbler som står seg den dag i dag. Det lå stolthet i å uttrykke en egen (norsk) identitet samtidig som man bidro til lokal og nasjonal verdiskaping - eller sagt på en annen måte, arbeidsplasser og industri.
NIL mener: Resirkulering også av arbeidsprosessen vår?

Arkitektnytt nr. 02/2022
Bærekraft – ombruk – gjenbruk, ja, vi interiørarkitekter vil og skal ta et stort ansvar fremover. Det er flere gode gründere i gang med å lage portaler og tjenester som gjør det mulig.
Men akkurat nå har jeg en case hvor dette viser seg utfordrende, og jeg tror ikke jeg er alene.
NIL mener: Deling av kunnskap / Nr. 17

Arkitektnytt nr. 01/2022
Det er en positiv trend blant interiørarkitekter og møbeldesignere å dele kunnskap og erfaringer. Det oppleves også som en stor fordel å lære av hverandre innen faget vårt. Sane, Romlaboratoriet og SPINN inviterte 25. november til «Andre boller», første bransjetreff i en serie av flere, hvor de bygger på FNs bærekrafts mål nr.17, Samarbeid for å nå målene.
NIL mener: Sirkulær økonomi vs. kost

Arkitektnytt nr. 11/2021
I en sirkulær økonomi må produktene vare så lenge som mulig, repareres, oppgraderes og i større grad brukes om igjen (Ref. Miljødirektoratet).
NIL mener: Arbeidstilsynet og de vanskelige seks kvadratmeterne

Arkitektnytt nr. 10/2021
I Arbeidstilsynets arbeidsplassforskrift finnes det en arealnorm for en arbeidsplass: «Hver arbeidsplass bør ha et gulvareal på minst 6 kvadratmeter.» Normen gjelder for alle typer kontorarbeidsplassarealer.
NIL mener: Nasjonalmuseets holdning til, og formidling av samtidsdesign

Arkitektnytt nr. 09/2021
Om et drøyt år åpner Nasjonalmuseet og hele første plan er tilegnet design og kunsthåndverk.
NIL mener: Ny, hybrid hverdag

Arkitektnytt nr. 08/2021
Leesman har gjennomført en markedsundersøkelse og målt effektiviteten på arbeid utført på hjemmekontor (1). Respondenter fra 94 land og 1420 arbeidsplasser ble spurt hvordan hjemmekontor påvirker deres evne til å fylle rollene sine og deres generelle erfaringer rundt fjernarbeid.
NIL mener: Sted

Arkitektnytt nr. 07/2021
Som arkitektfaglige jobber vi med stedet, og vi interiørfaglige jobber dessuten tett på mennesket. Jeg bruker å si at det er med kroppen vi opplever rommet. Jeg jobber mye med brukerprosesser, og opplever at de som ikke er i vårt fag oftere relaterer seg til det helt konkret fysiske når de melder inn ønsker for sine løsninger.
NIL mener: Vi må snakke om skjønnhet

Arkitektnytt nr. 06/2021
Den romerske arkitekten Vitruvius skrev "Om arkitektur" mellom år 27 og 23 f. Kr. Det er det eldste kjente verket om arkitektur, og det eneste fra denne tiden som har overlevd til idag.