NIL-profil september: Katrine Vestøl

Katrine Vestøl oppdaget møbeldesign som fag da hun startet ved Kunsthøgskolen i Bergen, og til tross for at hun har jobbet mest med interiørarkitektur siden mastergraden ble avsluttet i 2008 har hun håp om å jobbe mer med produktutvikling på sin nåværende arbeidsplass, Fuggibaggidesign samt gjennom eget firma Katrine Vestøl Møbel & Romdesign  i Bergen.

Hva slags prosjekt jobber du med nå?   
A
kkurat nå prosjekterer jeg det nye kontoret til Fuggibaggidesign i et gammelt fabrikklokale i Sandviken i Bergen. 

Hvilke sider ved faget setter du mest pris på å jobbe med? 
Det å kunne jobbe med konseptuelle idéer og regissere prosjekter fra prosess til ferdig produkt. Jeg setter også pris på å få jobbe med det håndverksmessige med faget, spesielt det å jobbe fysisk med formgivning, produktutvikling og prototypebygging.  Jeg synes det er veldig inspirerende å få jobbe flerfaglig med kollegaer og andre samarbeidspartnere. Det å løse oppgaven sammen ved hjelp av innspill fra ulike kreative fagfelt hvor vi forener teknologi, materialer og kommunikasjon med brukervennlig funksjon og god visuell kvalitet.

Har noen internasjonale eller nasjonale prosjekter inspirert deg i ditt faglige virke?                                         Jeg har akkurat oppdaget Ruedi Baur, en inspirerende designer som jobber med overflater både i utsmykning, kunst og dekor, byutviklingsprosjekter og byrom.  Han jobber også veldig bevisst med brukerdeltakelse i sine prosjekter.   Jeg får mye inspirasjon på nett via blogger og sosiale medier som for eksempel Archidaily.com, dezeen.com, TED.com, designmilk.com, creativereview.co.uk og designboom.com

Har du et spesielt forhold til norske produkter? 
V
i har mange gode norske produkter og materialer og jeg prøver å bruke disse i prosjekter såfremt de har de egenskapene og det utrykket jeg er ute etter. 

I hvor stor grad opplever du at NIL’s aktiviteter er relevante for deg?
Jeg synes det er viktig å få tittelen MNIL som er det eneste kvalitetsstempelet i faget i dag. NIL gjør et viktig arbeid med å rette fokus på og styrke vår virksomhet i forhold til arkitektfaget. Jeg sitter selv i styret i Bergensgruppen i NIL og vi jobber mye med å arrangere etterutdanningskurs, faglige arrangementer og sosiale treff som ”PNILS”.

Hvilket av prosjektene du har lagt inn i NIL-basen er du mest stolt av?
Prosjektet med utsmykning/møbeldesign i uterom for Skårsetlia omsorgsbolig ved Lillehammer kommune. Dette var et samarbeidsprosjekt mellom Morten Engebretsen og meg som designere og arkitekt og kunstner Mette L’orange som utførte utsmykning av eksteriørvegger og fargesetting. Jeg er jo spesielt stolt fordi dette var mitt første møbelprodukt som ble produsert.

Hva er din yndlingsduppeditt?
J
eg må bare innrømme at jeg elsker apper. Jeg har i det siste oppdaget Pintetest og samler mye inspirasjonsmateriell her både fra det jeg finner på nett og bilder jeg tar selv.

Kaja Geiran