NIL-profil mars 2014: "Årets nyt mat stol"

"Torp" av Hanne Kari Ravndal ble "Årets nyt mat stol"

Konkurransen «Årets nyt mat stol»  ble arrangert i forbindelse med messen SMAK 4.-7. februar 2014.

 

 

I slutten av oktober 2013 ble medlemmer i Norske interiørarkitekters og møbeldesigneres landsforening (NIL), studenter ved Kunsthøgskolen i Oslo (KHiO) og Kunst- og designhøgskolen i Bergen (KHiB) invitert til å delta i en konkurranse om å designe «Årets nyt mat stol».

Juryen nominerte tre av de innsendte bidragene:

Bottle av Runa Klock

Torp av Hanne Kari Ravndal

Una av Torsteinsen Design

I løpet av messedagene stemte publikum på sin favoritt blant de nominerte stolene, vinneren i publikumsavstemmingen for "Årets nyt mat stol" ble Torp av Hanne Kari Ravndal. Premien på kr. 10.000,- ble utdelt på standen fredag 7. februar.

 

FAKTA OM DESIGNEREN:

Hanne Kari Ravndal er møbeldesigner og interiørarkitekt MNIL. Hun er nyutdannet møbeldesigner og interiørarkitekt MNIL ved Kunst- og designhøgskolen I Bergen våren 2013. Ravndal startet nylig et designstudio ved Designinkubatoren på USF Verftet i Bergen sammen med en kollega fra studietiden. Hun er også gjestelærer ved KHiB.

FAKTA OM STOLEN:

I følge ordboka er Torp "en betegnelse på en klynge gårder, gjerne samlet rundt en åpen plass". Stolen Torp egner seg til steder hvor mat skal nytes. To sorter tre er benyttet for å synliggjøre stolens konstruksjon og bruksområde. Da stolen er tenkt å stå sammen med flere, er det viktig at den ikke blir for tung eller komplisert.Tyngden er lagt til sargene, som er godt dimensjonert. Dette for å få en stabil stol og muliggjøre tynne ben, som gir stolen et lett uttrykk. Det er valgt den tradisjonsrike sammenføyningsteknikken løs not og fjær. Stolen kan stables. Stolen kan henges på bordet for å lette renhold. Trekket er avtagbart, kan vaskes på 60 grader. Prototype av stolen ble ferdigstilt i 2013.