NIL-profil mars 2011: Hedda Karoline Thomassen

Interiørarkitekt MNIL Hedda Karoline Thomassen er nyvalgt leder for Trøndelagsgruppen i NIL og tiltrådte ledervervet januar i år.  Hun er i ferd med etablere interiørarkitektkontor sammen med Margrethe Hopmo i Trondheim.  Hedda har hovedfag i interiørarkitektur og møbeldesign fra Kunsthøgskolen i Oslo og var ferdig i 2005.

Hva slags prosjekter jobber du med nå?

Jeg er akkurat nå i innspurten av en arkitektkonkurranse. Vi er to interiørarkitekter og tre bygningsarkitekter som samarbeider. I denne fasen må jeg være litt hemmelighetsfull og kan ikke fortelle mer om hva konkurransen dreier seg om.  Det er veldig spennende å være med å forme et prosjekt helt fra begynnelsen av og se hvordan de ulike arkitekturdisiplinene jobber sammen. Jeg har stor tro på tverrfaglig samarbeid allerede i idèfasen for å sikre et helhetlig konsept og legge grunnlaget for god arkitektur.

Hvilke internasjonale/nasjonale prosjekter har  inspirert deg mest?

Akkurat nå lar jeg meg inspirere av gjenbrukskonseptet til Carmody Groarke, et ungt Londonbasert arkitektkontor.  De har blant annet prosjektert ”Studio East Dining”, en temporær restaurant bygget av avfall fra byggeplasser. Bygningsmaterialene som ble benyttet var 100 % resirkulerbare da bygningen skulle rives igjen.

Har du et spesielt forhold til norske produkter?                                                                               

Jeg er glad for at norsk design blir mer og mer spennende og ønsker meg flere eventyrlige produkter som duken ”Underfull”, designet av Kristine Bjaadal.  Duken har et skjult mønster som først synes når den blir våt.   Jeg liker også veldig godt gjenbruket i ”The patchwork collection”, av den norske designeren Amy Hunting.  Hun benytter restmateriale til design av unike møbler.

Når du tenker tilbake – hva burde det vært mer av i utdanningen din?                                       

Forberedelse til virkeligheten i arbeidslivet gjennom kjennskap til byggebransjen og markedsføring.  Og ikke minst fokus på større faglig selvsikkerhet.

Hvilket av prosjektene du har lagt inn i NIL-basen er du mest stolt av?                                             

Innredning av nye produksjonslokaler for Teeness AS, tidligere Trondheim Spikerfabrikk.  De flyttet til nye lokaler på Ranheim i Trondheim i 2008 og jeg jobbet med blant annet kontorer, møterom, resepsjon, kantine og kreativ lab.  Dette var et stort og spennende prosjekt med en engasjert og bevisst kunde.  

Hva er din yndlingsdings/yndlingsduppeditt?                                                                          

Mitt turkise armbåndsur fra Mango.

Hvilken av disse to fargene foretrekker du:  NCS S 0603 – Y20R eller NCS S 2002 - R ?

S 2002 – R, men ville helst hatt et alternativ som het S 0580-Y

 

Katharina Styren