NIL-profil mai 2011: Camillla Songe-Møller

Camillla Songe-Møller er nyvalgt leder i NIL’s Rogalandsgruppe. Hun er utdannet i ved Kunsthøgskolen i Bergen, har jobbet 8 år i Oslo, men er nå flyttet tilbake til hjembyen Stavanger hvor hun er innhaver av firmaet Rom&Design.


Hva slags prosjekter jobber du med nå?

Jeg jobber blant annet med rehabilitering av hovedkontoret til Smedvig AS. Rederiet har fantastiske lokaler med interiører som er som hentet ut av tv-serien ”Mad men”. Min oppgave er å videreføre og tilpasse det opprinnelige arkitektoniske formspråket til moderne funksjoner samt supplere med ny belysning og tepper. Innredning for firmaet VIJU gjorde jeg mens jeg fortsatt jobbet i Oslo og prosjektet har vært en døråpner for mitt firma i Stavanger. Det er godt å ha et referanseprosjekt når en starter opp i en ny by.

Hvilke sider ved faget setter du mest pris på å jobbe med?

Det å treffe mange spennende og interessante mennesker og finne ut hvem de er og hva de trenger. Jeg kommer både faglig og personlig tett på oppdragsgiveren og lærer bedrifter og bedriftskulturer å kjenne gjennom nært samarbeid.

Når jeg jobber med kontorinnredning får jeg tilbakemeldinger fra ledelsen og brukere om at tiltak som fører til bedre planløsninger og gode og funksjonelle interiør med nye farger, materialer og belysning gir bedriften et stort løft. Investeringen er lønnsom både i forhold til ansatte, besøkende og kunder. 

Hva inspirerer deg i ditt faglige virke? 

Jeg leser det som er av magasiner, bruker nettet og leser blogger daglig for inspirasjon. Mine favorittnettsteder er www.architonic.com, www.thecoolhunter.net og www.officesnapshots.com. Jeg liker grenseløse designere som Tom Dixon og Patricia Urquiola, og med fare for å bli uglesett av fagmiljøet må jeg innrømme at jeg er fascinert av Philip Starck.  Han er en suksessrik forretningsmann og et ikon som tør å sette fotavtrykk i dagens designverden.  Møbelprodusenten Vitra og deres designere er også alltid inspirerende.

Har du et spesielt forhold til norske produkter?  

Jeg er nok ikke så bevisst i forhold til hvor produktene kommer fra, men blir stolt over å oppdage nye norskdesignede produkter som kan konkurrere med det som finnes ute i verden.  Jeg synes guttene i tidligere Norway Says har designet noen klassikere som jeg tror vil følge oss.

Når du tenker tilbake – hva burde det vært mer av i utdanningen din?

Vi burde hatt mer opplæring i det praktiske livet som arkitekt. Jeg opplevde å ha en bratt læringskurve etter skolen og skulle for eksempel gjerne visst hva et skjørt og en himlingsplan var før jeg begynte i arbeidslivet.

Har du mye kontakt med fagmiljøet?

Jeg begynner å bli kjent med fagmiljøet her i Stavanger gjennom engasjementet i NIL og jeg samarbeider med mange flinke arkitekter i byen. Jeg har også mye kontakt med miljøet i Oslo etter å ha jobbet der i 8 år. Fordelen med et mindre miljø her i Stavanger er at vi ikke er så mange om jobbene.

Hva er din yndlingsdings/yndlingsduppeditt? Min i Phone

Kaja Geiran