NIL-profil juni 2011: Jeanette Stene Skogstad

Jeanette Stene Skogstad fra Trondheim, var i 2003 ferdig med BA Hons fra Surrey Institute of Art and Design i England og er nå bosatt i Oslo. Hun er for tiden arbeidssøkende etter å ha vært offer for nedbemanning før jul i forbindelse med finanskrisen. Hun har benyttet den ledige tiden til å gå på kurs for lære flere tegneprogrammer og er nå i praksis på arkitektkontor. Jeanette er valgt inn i styret i NIL’s lokallag i Oslo.

Har noen internasjonale eller nasjonale prosjekter inspirert deg i ditt faglige virke?

Ting kan være estetisk vakre og funksjonelle, men får en ekstra fascinasjon hvis de også kan overraske og glede. Et eksempel er Kristine Bjaadals "Under"-serie med duken ”Underfull”, serviset ”Undertone” og tekstilet ”Underskog”. Jeg elsker også den hvite benken i corian som Zinc designet som del av innredningen for Opplysningen 1881 i Nydalen.  Den strekker seg gjennom 3 rom og endrer funksjon fra å være resepsjonsdisk til gulvflate og deretter barbord. Jeg likte også veldig godt interiørkonseptet AS Scenario gjorde for Eger Karl Johan, særlig Høyer.

Har du et spesielt forhold til norske produkter? 

Jeg har et ønske om å fremheve norsk møbeldesign og norske produkter i mitt arbeid. Jeg liker godt sofaen "Tipo" av Norway Says. En herlig småfrekk detalj er når man setter seg i den og den sjokkrosa kontrastfargen på undersiden av putene kommer frem.

Når du tenker tilbake – hva burde det vært mer av i utdanningen din?

Jeg synes vi lærte for lite om materialer og deres fordeler og ulemper i forhold til bærekraftighet. Jeg valgte derfor å skrive om "Sustainable materials in architecture" i det siste året.

Har du mye kontakt med fagmiljøet?

For meg har det hatt uvurdelig betydning å bli medlem i NIL i forhold til kontakten med fagmiljøet. Tidligere hadde jeg liten kontakt med andre interiørarkitekter utenom jobben, men har nå følelsen av å være del av et fellesskap!  Vi i Oslogruppen har ambisjoner om å arrangere kurs og seminarer som kan heve medlemmenes faglige nivå. Jeg er spesielt opptatt av unge fagutøvere som starter for seg selv  og føler seg hjelpeløse forbindelse med kontraktsforhold, anbud og konkurranser.

Hvilket av prosjektene du har lagt inn i NIL-basen er du mest stolt av?  

Prosjektet "AMFI Alta Storsenter" som jeg gjorde i 2009 mens jeg jobbet hos AMB arkitekter. Jeg jobbet med fellesarealene og ønsket å gi senteret et moderne men samtidig unikt lokalt preg. Jeg benyttet blant annet lokal Alta-skifer til å skape dekor på gulvene inspirert av helleristninger funnet i området. 

Hva er din yndlingsduppeditt?

Min HD PVR Dekoder! Det er deilig å selv bestemme når man vil se hva på tv. Jeg har dessuten oppdaget en ny app som heter "Peppermint" på iPhone. Den inneholder NCS-koder, og man skal i teorien kunne ta bilde av en farge og så få oppgitt koden. 

Kaja Geiran