NIL-profil januar 2011, Henriette Bergsjø

Henriette Bergsjø er ett av våre ferskeste medlemmer.  Hun er nettopp tilbake i jobb hos Sias Contract AS, etter mammapermisjon. Tidligere jobbet hun som lysplanlegger for store hotell- og butikkprosjekter hos Flos Norge.   Henriette har utdanning fra Manchester Metropolitan University i England i 2004.      

Hvilket/hva slags prosjekt jobber du med nå?
Jeg er i gang med et forslag til nye rom og møterom på historiske Gloppen Hotell i Sandane. Et spennende tilbygg av arkitekt Jan G. Berg. Mitt fritidsprosjekt er bloggen   conceptinteriors.blogspot.com  som har ca. 4 -500 lesere pr. dag. I desember skrev jeg et skarpt innlegg om restauranter i Oslo – og om vi får det vi betaler for. Da VG brukte dette innlegget, gikk leserfrekvensen opp til 4 – 5000. Noen restauranter tenker nok for mye på interiør, konsept og image – men glemmer kanskje det viktigste, god mat og service!   Ellers skriver jeg mye om reiser, hoteller og restauranter rundt om i verden, butikkinnredning og generelt om det om inspirerer meg. Min blogg er nok en motvekt til de mange romantiske interiørbloggene i Norge.

Hvilke internasjonale/nasjonale prosjekter/produkter har inspirert deg mest?

Klassiske Savoy Hotel i London, som jeg besøkte i november. Det klassiske hotellet har vært stengt i 3 år og det er brukt 100 millioner pund på den mest ambisiøse renovasjon i britisk hotellhistorie. Savoy er en perle av at art decobygg, renovert ned til den minste detalj.  Imponerende at noen gjør alt helt fra scratch. Det er noen vanvittig lysekroner der. I tillegg har de benyttet ledlys, et hint av vår tid. Et must når man er i London.

Har du et spesielt forhold til norske produkter?
Vi bruker mye norske ullstoffer. De tåler offentlig miljø veldig bra. Mye spesialinnredning produseres i Norge – de forstår finessene man er ute etter. Godt å kommunisere på norsk. Har lyst til å bruke norsk for å kunne støtte opp om norsk design og norske arbeidsplasser. Swims klær og sko,  er kjempeflinke – de har øye for hva som passer – de er jeg imponert over.  Møbeldesignerne har kanskje noe å lære der, være litt mer lekne?

Når du tenker tilbake – hva burde det vært mer av i utdanningen din?
Følte meg grønn på materialer da jeg begynte å jobbe. Også lys – det var nesten ikke eksisterende.  Alt for mange interiørarkitekter sier at de ikke kan nok om lys. Det holder ikke å ta et kveldskurs, man må fordype seg i tema. Vi kommer ofte inn først etter at entreprenøren har planlagt lyssettingen sammen med en elektroingeniør. Vi må kunne faget og argumentere slik at interiøraspektet blir tatt mer hensyn til.

Hvilket av prosjektene du har lagt inn i NIL-basen er du mest stolt av?
Bristol møtesenter i Oslo, som sto ferdig i 2008. En underetasje i total kontrast til det klassiske hotellet.  Fokuserte på lys, luft og lyd. Veldig stramt med mye glass. Føler ikke at man er i en underetasje. 

Hva er din yndlingsduppeditt?

Min Mac Pro Laptop.

Hvilken av disse fargene foretrekker du  :  (NCS) S 0603 – Y20R  eller (NCS) S 2002 - R
Det må bli S 2002 – R! 

 Ida Festervoll