NIL-profil februar 2013: Pia Sand

Pia Sand har utdannelse fra Barcelona og er i ferd med å opprette firmaet Kubik Interiørarkitekter AS sammen med en tidligere kollega etter å ha vært ansatt ved ulike kontorer og jobbet for seg selv i tre år. Hun har jobbet med innredning av fellesarealer i flere kjøpesentere i Østfold og mener hovedutfordringen med kjøpesenterinnredning er å skape gjenkjennelighet og balanse blant alle visuelle inntrykk fra butikkene.

Hvilket prosjekt jobber du med nå?

Jeg er blitt engasjert av Mosseporten kjøpesenter for å oppgradere fellesarealene etter å ha gjennomført en revitalisering av fellesarealer i kjøpesenteret Borg Amfi ved Sarpsborg. Målet med oppgraderingene er å gi senteret en sterkere identitet.   Kjøpesenterene opplever hard konkurranse om kundene og må tenke innovativt for å skille seg ut.  Løsningene må tilpasses senterets brukergrupper og jeg har tidligere laget en fellessone i Mosseporten kjøpesenter for barnefamilier der butikker for barneklær og –utstyr ligger samlet rundt et fellesareal utformet som et barneland.  Området har lekeapparater og et interaktivt gulv.  For øvrig har ledelsen for de kjøpesenterene jeg har jobbet med vært opptatt av at interiøret ikke skal være for spektakulært. Miljøet som skapes skal passe for folk flest.  Jeg synes den største utfordringen med å utforme gode fellesarealer i kjøpesenterene er å balansere virkemidlene mot alle inntrykkene fra de ulike butikkene.  I Borg Amfi laget vi frittstående øyer med klare farger og enkelt formspråk.  Målet var å skape gjenkjennelighet og unngå mer visuell støy.

Hvilke sider ved faget setter du mest pris på å jobbe med?

Jeg liker å utvikle konsepter og elsker det når en god idè tar form. Av prosjektene som jeg har lagt ut på NIL-basen er jeg mest fornøyd med butikkonseptet utviklet for Mal Proff. Første butikken åpnet i oktober 2012 og lokalene som tidligere var utformet som et engroslager med palleinnredning er nå blitt malerfaget verdig. Malere som yrkesgruppe er jo selv opptatt av finish. Hvorfor skal de hente maling i lurvete butikklokaler? Butikken rommer også et stort showrom, kontorer og lager.

Har du mye kontakt med fagmiljøet?

Vi har akkurat flyttet til et supert kontorfelleskap i Sommerogata 17 hvor jeg sitter sammen med flere arkitekter og arkitektkontorer samt en lysdesigner.  Etter å ha drevet for meg selv i tre år har jeg også fått meg en partner.  Hege Liven og jeg skal  fra 1.februar drive firmaet Kubik Interiørarkitekter AS.

Har du et spesielt forhold til norske produkter?

I forbindelse med Grand Hotell Egersund som jeg jobber med ferdigstillelsen av har jeg blitt godt kjent med sveitserstilen.  Der har jeg benyttet kulturhistoriske tapeter laget på tradisjonelt vis fra firmaet Sprossa drevet av Else Rønnevig.  

Hva er din yndlingsdings?

Jeg har ikke så mange dingser og dupeditter så det må vel være iPhonen min.  Jeg bruker mye tid med den.