NIL 70 år 29. mai 2015

Arkitektnytt nr. 06/2015

Norske interiørarkitekters og møbeldesigneres landsforening (NIL) ble stiftet 29. mai 1945. Det betyr at foreningen fylte 70 år 29. mai 2015. Dette må selvfølgelig markeres på behørig vis.

 

Det overordnede temaet for jubileumet er: Fra privat til offentlig rom

Våre medlemmer har beveget seg fra å arbeide mest med løsninger og innredning i private boliger – til i dag også å ha ansvar for interiørarkitektur i offentlige bygg. En spennede reise som forteller mye om hvordan profesjonens innflytelse i samfunnet er endret – og i dag har stor betydning, med målbar effekt, på logistikk og flyt i bygg og institusjoner.

 

ARTIKLER

I forbindelse med feiringen ønsker NIL å dokumentere denne innflytelsen ved å utgi fem fagartikler om aktuelle temaer, på en slik måte at interiørarkitektens og møbeldesignerens rolle fremkommer.
Artiklene er, med ett unntak, skrevet av eksterne skribenter.

 

JUBILEUMSHEFTE

Artiklene skal utgis i et jubileumshefte som skal distribueres til utvalgte mottakere.

 

AVISARTIKLER

NIL ønsker også at artiklene, eller utdrag av disse, skal publiseres i aviser/ tidsskrifter i den grad vi klarer å oppnå det.

Kulturminister Thorhild Widvey sa på utdelingen av Houens Fonds Diplom at: Arkitektur er landets mest vellykkede kulturnæring. Implisitt betyr det at interiørarkitektur er en del av landets mest vellykkede kulturnæring. Det vil vi gjerne formidle til hele Norge.

 

JUBILEUMSFEST 29. MAI PÅ EKEBERGRESTAURANTEN

Selve bursdagen ble markert med en storslått feiring på Ekebergrestauranten. Over 100 medlemmer og gjester var hjertelig tilstede og bidro til høy stemning og gode minner. Kvelden startet med boblende dråper og jordbær inntatt på glassverandaen med utsyn over Oslo-fjorden, akkompagnert av en duo på fiolin. Dermed var stemningen satt.

Kvelden bød på nydelig mat og drikke, festtaler, utnevnelse av nye æresmedlemmer – og lansering av NILs årbok INTERIØR & MØBLER 2015.

Det ble en strålende feiring, mange har takket for et spesielt vellykket arrangement og gleder seg allerede til neste store markering om fem år.

 

ÆRESMEDLEMMER 2015

NILs nye æresmedlemmer er: Anne Lise Aas Rognlien, Trinelise og Sven Ivar Dysthe. Les kriteriene og begrunnelsene for ærestildelingen på www.nil.no.

 

Mona Lise Lien
Daglig leder i NIL