ECIA tildelt EU-midler

ECIA tildelt EU-midler

Arkitektnytt nr. 05/2022

ECIA - The European Council of Interior Architects er tildelt EU-midler til prosjektet: Building on Connections for a Stronger Profession (BCSP)

The European Council of Interior Architects (ECIA) starter snart arbeidet med sitt første EU-støttede prosjekt. Den finansielle støtten er tildelt av The Creative Europe Programme of the European Commission til et 3-årig prosjekt med oppstart i mai 2022.

Creative Europe er EU-kommisjonens rammestøtteprogram utviklet for å hjelpe de kulturelle og kreative sektorene. The Call for European Networks for cultural and creative organisations som ble utlyst i 2021 har som mål å støtte rundt 30 nettverk som dekker kulturelle og kreative sektorer.

ECIA er svært glade og takknemlige for å bli valgt ut som ett av de 30 nettverkene.

Mål for prosjektet ECIA - BCSP

Innenfor prosjektet er seks delprosjekter identifisert, med to hovedmål:
* Å profesjonalisere organisasjonen ECIA
* Å øke kunnskapen om og styrke anerkjennelsen av interiørarkitektprofesjonen på lokalt, nasjonalt og EU-nivå.

Når det er oppnådd, og interiørarkitekter har den generelle anerkjennelsen fra offentlige og lovgivende organer som trengs for at det fulle potensialet kan utløses, kan den positive innvirkning på samfunnet og miljøet øke.
I hovedsak er målet å skape handlingsrom hvor interiørarkitekter kan utøve yrket på en effektiv og relevant måte for samfunnet. Ved å gjøre det, vil dette prosjektet også legge til rette for at interiørarkitekter kan bli mer aktive på på internasjonalt nivå i Europa og bidra bedre til Green Deal¹, begge deler mål for utlysningen fra EU.

Delprosjektene
De seks delprosjektene som inngår i prosjektet er:
1. Spider Models Research
2. Growing the network
3. Exchanging knowledge
4. ECIA Interior Award
5. Promoting the ECIA Charter
6. Representing the network

Søknadsprosessen
Arbeidet med søknaden startet med vedtak i ECIAs generalforsamling i september 2020. Avtalen med EU ble godkjent på ekstraordinær generalforsamling i ECIA 25. mars 2022 - og avtalen med EU ble signert i etterkant.

Ressurser
For å gjennomføre prosjektet (og dekke alle delprosjektene) trenger ECIA:
 - Ledelse
 - Kommunikasjon

Ledelse
Ledelse og kommunikasjon som omfatter hele prosjektet. Det innebærer prosjektkoordinering, rådgivende styremøter, kontinuerlig kvalitetssikring og risikostyring – og utvikling av en plan for bærekraft.

Kommunikasjon
Kommunikasjonsaktivitetene skal ha som mål å informere målgrupper om prosjektet og engasjere seg i samfunnet. De vil dekke all kommunikasjon knyttet til prosjektet (inkludert resultater) fra begynnelsen, og vil henvende seg til flere målgrupper som prosjektets målgrupper, media og allmennheten.

Begge knyttet til alle mål for prosjektet.

Prosjektorganisasjon
Stillingen som prosjektkoordinator har vært utlyst, med søknadsfrist 29. april.

Frivillig innsats
Det er estimert at det vil være behov for en betydelig Innsats fra medlemsforeningene i ECIA. Estimatet pt. er på 840 arbeidsdager fordelt over de tre årene prosjektet varer.
NIL vil utlyse muligheten for å bidra til prosjektet etter hvert som behovet melder seg hos ECIA.

ECIA styrker interiørarkitektprofesjonen i hele Europa
For NIL er det åpenbart at medlemskapet i ECIA er av stor betydning for foreningen og medlemmene - og at det arbeidet som gjøres gagner og løfter hele profesjonen i hele Europa. Vi ser frem til fortsettelsen og imøteser de positive virkningene som vil følge av prosjektet ECIA – BCSP.

 

Mona Lise Lien
daglig leder i NIL

 

Note ¹: EUs grønne vekststrategi på engelsk kalt Green Deal er en strategi fra Europakommisjonen for å gjøre Den europeiske union klimanøytralt innen 2050. Meldingen om Green Deal ble lagt frem av Von der Leyen-kommisjonen 11. desember 2019.