SiT Kafe Hangaren og CafeSito
Studentsamskipnaden i Trondheim ønsket å forbedre sitt serveringstilbud til studentene på campus. Etter å ha gjennomført forprosjektet ”Hangaren som matsenter og samlingssted for studentene,” ønsket de å få hjelp til å konkretisere ny markedsstrategi til konkrete tjenester og innredningskonsept.
I samarbeid med PWA Produktdesign, lysdesigner Tarje Skjefstad, tekstforfatter Per Steinar Moen og HPD Produktdesign, ble det utviklet et overordnet konsept for design av kafe- og kantinetjenestene samt innredning av spise- og serveringsareal. Gjennom markedsanalyser og brukermedvirkningsprosesser ble det avdekket at fokus måtte være på ulike forventingene og behovene studentene hadde til tilbudet i kantina. I innredningen av spisearealet har det vært viktig å bygge miljøer med ulike kvaliteter for å ivareta de varierte behovene hos studentene. Bruksscenariene spenner bredt fra studentenes individuelle behov for servering, muligheter til å arbeide og møte medstudenter, til store events og presentasjoner for studenter og ansatte ved NTNU.
Universell utforming og logistikk har stått sentralt i utformingen av de romlige forløpene.