Helsfyr Panorama

Adresse:

Karenslyst Allé 11, 0213 Oslo

Interiørarkitekt:

AS Scenario Interiørarkitekter MNIL

Prosjektansvarlig:

Linda Steen

Prosjektleder:

Trine Vibeke Roald

Medarbeidere:

Nichlas Hoel og Are Fredrik Berg MNIL

Oppdragsgiver:

Basale Eiendom AS  

Fotograf:

Gatis Rozenfelds , F64

Web adresse:

www.scenario.no

Helsfyr Panorama er et 16 etasjes kontorbygg fra 2003, og regnet som et landemerke på Helsfyr. Bygget eies av Basale Eiendom AS, som ønsket å oppgradere resepsjonsområde og kantine i 1. etasje for å gi arealene et mer moderne preg.

 

Resepsjonsområdets høyreiste rom med en takhøyde på 6 meter, en mesanin i galvanisert stål og helt hvite karakterløse vegger gav eksisterende løsning en kald og lite velkommen atmosfære. Oppdragsgiver ønsket en bedre og mer funksjonell belysning, som kunne underbygge takhøyden og samtidig gi rommet mer lys enn eksisterende situasjon, med sine mange små nedhengte armaturer. Resepsjonsdisken hadde en hjørneløsning plassert tett opp til inngangsdøren og bakre del av rommet hadde et lite kontor uten dør satt opp med halvvegger. Kantinen var slitt og ikke lenger så visuelt attraktiv.

 

Vi ønsket å gi resepsjonen mer karakter og å spille på kontrasten mellom stramme linjer og myk atmosfære. For å roe ned himlingen ble mesaninen malt hvit, slik at denne ”forsvant” mer i rommet. En gigantisk moderne tolkning av en lysekrone med et spenn på 2 meter erstattet eksisterende pendler. Resepsjonsdisken fikk en helt geometrisk ren form i granitt. Bakveggen på 6 meter ble malt i en dyp grå farge og skaper fin kontrast til det ellers lyse rommet. Disken plasserte vi lenger bak i rommet slik at romopplevelsen ble mer harmonisk. Samtidig fikk sittegruppe, registreringsmaskiner og vrimleareal en mer naturlig plass.

 

For å dempe akustikken i det store rommet valgte vi vegghengte lydabsorbenter som fungerer som utsmykning  i tillegg til langluvet teppe under sittegruppen med sofa i mørk grå tekstil.

 

Kantinen er fortsatt under bygging, men vi ønsket å gi det store åpne rommet en lunere og varmere atmosfære. Ved hjelp av mørkbeiset røff panel montert på ledevegger i rommet, folie med ”skogsfolie” på glassvegger og nedhengte norske armaturer i duse farger, som danner en ”ny himling”, har vi skap et rom det er godt å være i. Møbler er ikke på plass ennå, men her kommer sorte enkle stoler og spesialdesignede benker og bord innimellom strengt oppstilte møbelgrupper.

Kategorier

Prosjektleder

Linda Steen

Samarbeidspartner

BASALE EIENDOM AS

Oppdragsgiver

BASALE EIENDOM AS

Hjemmeside

Foto

Gatis Rozenfelds