Drømmehytta

Drømmehytta

Sitat fra oppdragsgiver: ”Hvis vi skulle planlagt dette om igjen, var det ingenting vi ville ha gjort annerledes.”

BELIGGENHET

I dette hytteprosjektet er 3 ting helt vesentlig. Det er beliggenhet, beliggenhet og beliggenhet. Bedre utsikt og beliggenhet skal man lete lenge etter. Tomten her hadde opprinnelig en liten gammel hytte som ble revet i sin helhet. Tomten var regulert i 2007 og kunne utnyttes med 176m2.

Oppdragsgiver var et ektepar med 2 nesten voksne barn. Det ble et meget bra samarbeide, da begge ektefeller var like aktive og meget kreative. Jeg følte jeg tegnet og kreerte deres drøm.

POREBETONG

De ønsket et murhus, og vi valgte materialet porebetong, kombinert med betong der det var nødvendig for styrken. Ved å legge garasjen under bygget, stjal ikke denne mye av utnyttelsesgraden. Videre var det et krav i reguleringsbestemmelsene å bygge i flere plan og høyder tilpasset det bratte terrenget. Inngang og kjøkken ligger da i et halvplan over stuen. 2 etasje er kun over halve grunnplanen. Slik fikk vi gode høyder inne i den ene stuedelen og i 2. etasjen. Høy takhøyde innvendig var et sterkt ønske fra oppdragsgivernes side. I 2. etasjen er det gode arbeidsrom, da begge til tider kan jobbe fra hytta. Vi valgte derfor av lydmessige årsaker å stenge av 2. etasjen med glass. 2. etasjen består videre av et stort soverom og bad, samt et stort kles- og vaskerom.

GASSPEIS

Nede er det to soverom, bad m/badekar og teknisk rom. Inngang, kjøkken og stua er et stort rom knyttet sammen med den brede trappen mellom planene. Hytta har fått en stor terrasse mot utsikten i øst, og den strekker seg videre over garasjen mot nord.

Utepeisen på terrassen har pipe integrert i hytta og peisen inne er en gasspeis.

Innvendig TV-vegg er kledd med lysgrå skiferstein. Gulvet har eikeparkett med brede bord i lysgrå farge. Møblering- og fargevalg er det oppdragsgiver selv som har valgt. 

Kategorier

Prosjektleder

Tone Grimsrud

Oppdragsgiver

Carine og Kai Jordahl

Hjemmeside

Foto

Henrik Lindal