Vel 100 søkere på interiør ved KhiO

Det er 1677 søkere til 204 studieplasser på Kunsthøgskolen i Oslo, KhiO, i år. 
104 av dem har søkt på interiørarkitektur og møbeldesign der det er 11 studieplasser.
 
Søkningen er størst ved Kunstakademiet og "teater" med en markant økning til BA-studiet i kunstfag. Dette er resultat av en bevisst satsning på å sette fokus på de materialbaserte fagene keramikk, metall og smykkekunst, tekstil og grafikk.
- Vi er svært glade for at så mange unge ønsker å utdanne seg ved Kunsthøgskolen. Høye søkertall gir oss mulighet til å velge de mest talentfulle studentene, og det kommer fremtidens kulturliv til gode, sier rektor Cecilie Broch Knudsen.
Blant Europas fremste
Kunsthøgskolen som ble opprettet i 1996, er en sammenslåing av Statens håndverks-og kunstindustriskole, Statens kunstakademi, Statens balletthøgskole, Statens teaterhøgskolen og Statens operahøgskole.
- Kunsthøgskolen i Oslo er en av Europas fremste kunstutdanninger, og samlokaliseringen av alle fakulteter i nye lokaler i Seilduksfabrikken på Grünerløkka neste år vil bidra til å styrke skolen ytterligere, sier Broch Knudsen.
Skolen består av Fakultet for design, Fakultet for scenekunst og Fakultet for visuell kunst (Kunstakademiet og Kunstfag), og tilbyr en rekker utdanninger på bachelor- og mastergradsnivå innen disse hovedområdene.