Festlig landsmøte i Stavanger

På NILs landsmøte i Stavanger i helgen ble interiørarkktekt MNIL Trond Ramsøskar, Goodlife Interiors, valgt til ny styreleder i organisasjonen. Han etterfølger Astrid Nordmark Dahl, Bergersen Arkitekter, som har vært med i styret i sju år - de siste tre som styreleder. 
Som nye styremedlemmer overtok Mette Heimtun, Asplan VIAK, avd. Tønsberg og Siv Senneset, MNIL/MNAL, Link Signatur i Bergen plassene til An-Magritt Gjertsen og Merethe Strømmen som ikke tok gjenvalg. Thomas Ness, Radius Design, var ikke på valg. 
Per Otto Simensen, Stavanger, ble valgt til vararepresentant. Han er også lokalleder i Rogalandgruppen NIL - som sto som vertskap for landsmøtet i Stavanger.Nå kan du glede deg! Astrid Nordmark Dahl gratulerer sin etterfølger Trond Ramsøskar til styreledervervet i NIL - i strålende sol og lett bris på Solastranda.


Nye og tidligere styremedlemmer etter årets landsmøte i NIL, fra venstre Trond Ramsøskar, Astrid Nordmark Dahl,
Anne Cecilie Hopstock, Siv Senneset, Thomas Ness og An-Magritt Gjertsen. Foran sitter vararepresentant Per Otto Simensen.

Her er flere bilder fra landsmøtet.
Foto: Magdalena Eckersberg


Arkitekt MNAL Grete Kvinnesland i Stavanger kommune fortalte om og viste bilder av de mange Norwegian Wood-prosjektene. Åtte av dem er ferdige eller blir det i løpet av 2009: 
Fartein Valen-scenen, en kulturarena med fleksible løsninger,
trehusbyen Siriskjær, 
et byggesett for rehabilitering innenfor Trehusbyen i Stavanger,
gang- og sykkebru over Eideåna planlagt som en del av Nordsjøruten i Egersund, 
Lanternen, et overdekket amfi i glass og tre i Sandnes sentrum, 
Marilunden som er ti eneboliger i kjede på Godeset sør for Stavanger sentrum,
Lierdalen gård og kulturlandskap som får tilbygg/ombygg av løe i Myrveien på Tasta,
Egenes park, boliger og barnehage på den gamle stadiontomten på Eiganes, 
Jåtten Øst B7, et "selvbygger"- område med 73 boenheter som April Arkitekter i Oslo vant førstepremie med i European 7 i 2003 og 
Preikestolen fjellstue - Stavanger Tursitforenings nyeste miljøvennlige, betjente hytte. 

Det er sammenstilt en utstilling om Norwegian Wood-prosjektene som allerede er vist i Oslo, men som i høst og framover skal sendes til bl.a.Trondheim, Bodø, Mosjøen, Suldal og Stavern.

Byvandring

Byantikvar Anne Merethe Skoglund guidet oss gjennom Stavangers kontrastrike områder. Her forteller hun om historien til den gamle trehusbebyggelsen langs Øvre Strandgate. 


Utsikt fra Øvre Strandgate over trehusbebyggelse og fjord. Bybrua i bakgrunnen.


Stavanger viste seg fra sin flotteste side med varmende vårsol og glittrende vann i Vågen.


Et annet Norwegian Wood-prosjekt: Treinstallasjonen "The Covered Sandpit"  på "Lystårntomten" ved Tusenårsstedet. Den vil stå i Stavanger til utpå høstkanten. Installasjonen som også har navnet "Your Travelling Space"  er lagd av det svenske arkitektfirmaet Happy Space som for øvrig står for utstillingen om Norwegian Wood. Den er nå ute på vandring. Se
www.nasjonalmuseet.no


Noen av deltakerne nyter utsikten fra Valberget i forbindelse med NILs landsmøte og det faglige programmet.


Imponerende trekonstruksjoner møter besøkeren på  Egenes Park, et boligområde med barnehage på en del av den tidligere stadiontomten på Eiganes.


En bred, brukervennlig tretrapp ved barnehagen i boligområdet Egenes Park.

Lekepark med gjenbruksprodukter

Norges mest miljøvennlige prosjekt? Livlig og kommunikativt i kveldssolen i Geoparken utenfor Oljemuseet i Stavanger. Arkitektfirmaet Helen & Hard har lagd det som må være landets flotteste lekeplass og møtested for store og små - med brukte elementer fra oljeplattformer og offshoreindustri!
Boligområdet Jåtten øst B7

Dette er et energieffektivt selvbyggerområde på Jåttå med 20 rekkehus, tre drivhus som også brukes til oppbevaring av sykler, og tre felles lekeplasser. 
Det var April Arkitekter i Oslo som vant European 7-konkurransen 2003 med dette Norwegian Wood-prosjektet.


Mange av beboerne har satt opp skillevegger mellom terrassene, men går utenfor utenfor disse når de vil  treffe naboer eller leke med barna. 


En av beboerne, Gina Aukland, inviterte deltakere i NILs landsmøte inn for en omvisning. 


Det har vært høy grad av egeninnsats fra beboernes side, for eksempel når det gjelder kjøkkeninnredning som vist på bildet.

Vitenfabrikken i Sandnes

Bak Vitenfabrikkens livlige fasade tilbys besøkerne alskens interaksjons- og lekemuligheter - like spennende og lærerikt for store som for små. 
Arkitekter er Askim Lantto AS med interiørarkitekt MNIL Anne Sofie Fet. 


Besøk i planetariet som ligger sentralt i bygningen.


Treverk dominerer de store aktivitetsrommene i Vitenfabrikken, mens den frapperende frontfasaden er i mønstret glass.