Funkisrekkehus i Drammen
Enderekkehuset i Drammen ble tegnet av den Drammensbaserte, opprinnelige danske, arkitekten Edvin Holm. Boligen er oppført i mur og treverk i en funksjonalistisk stil, og er en del av en rekke med 3 boliger som ble oppført i 1969, hvor arkitekten tegnet den midterste boligen til seg selv. Boligene har 6 halvetasjer og en åpen trapp mellom alle etasjene, hvor det er gjennomgående metallspiler gjennom alle etasjene. Trappetrinnene er hele planker av furu.
Boligen hadde ifølge arkitekten originalt beisede furuvinduer, naturfarget furupanel i taket, fargede tapeter og mønstrede fliser på badene, men en ny eier hadde på tidlig 2000-tallet malt absolutt alle vegger, vinduer, fliser, dører og murstein hvite, samt satt inn en ny helhvit kjøkkeninnredning og hvitlasert furupanelet i taket. Etter det var lite blitt gjort med boligen, og da oppdragsgiver overtok den fremstod den som et kritthvitt, sterilt og upersonlig hjem. Oppdraget var å skape et lunt, varmt og personlig hjem med respekt for den originale arkitekturen. Det eneste som ble beholdt hvitt var den store mursteinspeisen - alt annet skulle ha en farge.
Det ble forsøkt å pusse ned både de originale vinduskarmene og furupanelet i taket, men det ble konkludert med at arbeidet ble for utfordrende og at resultatet ikke ble tilfredsstillende. Både tak og vinduer ble derfor heller malt askesort, for å få et uttrykk som passer et funkishus. Boligen ligger rett ved markagrensa, og det var ønskelig å ta naturen med inn. Det ble valgt en oljet eikeparkett med litt kvist og "liv". Flisen som går igjen på bad, kjøkken og foran peis i stuen er inspirert av naturstein og området rundt boligen, som består av fjell. Veggene ble malt i lune farger inspirert av høstfarger i skogen rett utenfor. Eksisterende kjøkkeninnredning ble malt og fikk nye håndtak. Benkeplaten ble pusset ned og beiset i en mørkere farge.
Det var opprinnelig 2 bad i huset, men en tidligere eier hadde gjort om det minste badet til kun toalett. Ved hjelp av plasseffektive løsninger ble toalettet omgjort til et fullverdig med bad dusj. Alle vegger var i mur og ingenting av rør og ledninger kunne derfor integreres i veggene. Med lite boltreplass i utgangspunktet ble badet ble tegnet ned til minste detalj, med omramming av speilnisje i heltre eik, som ligger på toppen av innebygget sisterne og rørføringer til vask og dusj, samt strøm.