Stipendiatprogram

Stipendprogrammet innen design og kunst er en parallell til forskerutdanningene, organisert som doktorgradsprogrammer

Stipendprogrammet for utviklingsarbeid innen design og kunst er en parallell til forskerutdanningene, organisert som doktorgradsprogrammer. Programmet skal sikre design- kunstnerisk utviklingsarbeid på høyeste nivå og skal føre fram til kompetanse som førsteamanuensis. Stipendprogrammet er blant de første innen dette feltet i Europa.


Stipendprogrammet tilbyr kandidater som har avsluttet den høyeste design- og kunstutdanningen innen fagfeltet mulighet for tilsetting i treårig stipendiatstilling. Stipendiaten må være knyttet til en av de norske institusjonene som tilbyr én eller flere skapende og/eller utøvende design- og kunstutdanninger. Stipendiatene vil samtidig inngå i et interdisiplinært faglig fellesskap på tvers av eget ståsted og faglig spesialisering.


Programmet koordineres av Kunsthøgskolen i Bergen. Mer om programmet kan leses på www.khib.no

Stipendperioden er tre år. Det vil bli rekruttert stipendiater fra hele området av kunstneriske uttrykk - dans, design, film, musikk, teater og visuell kunst. Søknad om opptak til programmet må fremmes i fellesskap mellom søkeren og en av de norske institusjonene som tilbyr én eller flere skapende og/eller utøvende design- og kunstutdanninger.

Stipendiaten foretar tilslutt sin disputas.

Det jobbes nå med at samme tittel som gis doktorgradstipendiater, phd-graden, også skal gis for stipendiater innen design og kunst.

26. mars disputerer Linda Lien, grafisk designer. I nasjonal sammenheng er Linda den første stipendiaten innen visuell kommunikasjon som fullfører stipendiatprogrammet. Prosjektet hennes har tittelen "Nye måtar å finna og formidla visuell stadsidentitet på".

Linda Lien har vært knyttet til Designavdelingene ved KHiB.

 Eli-Kirstin Eide -  23.03.2011