NIL mener: Generalforsamlingen til European Council of Interior Architects (ECIA) avholdt i Oslo

Arkitektnytt nr. 09-10/2015

For første gang ble den årlige generalforsamlingen til European Council of Interior Architects (ECIA) avholdt i Norge. Intensjonen bak valg av forskjellige vertsland er å prøve og tilrettelegge for en kombinasjon av aktuelt faglig innhold i tillegg til generalforsamlingen. Det var derfor naturlig å legge møtet til Oslo samtidig med Designers Saturday-helgen 4. - 6. september.

Designers Saturday hadde invitert ECIA-delegatene til å delta på den offisielle åpningen av arrangementet på Kunsthøgskolen i Oslo (KHiO) fredag 4. september, hvor vinnerne av Designers Saturday Awards 2015 ble presentert. Etterfulgt av Designtalks av Dirk Wynants, Patricia Urquiola, Ola Rune fra Claesson Koivisto Rune og Giulio Cappelini.

Styret i Designers Saturday hadde i årets Awards åpnet opp for deltagelse fra også andre kandidater enn NIL-medlemmer, flere av våre medlemmer utmerket seg.

Etter at programmet på KHiO var over, ble våre besøkende tatt med på en vandring fra KHiO langs Akerselva, via Barcode - for til slutt, via kjærlighetsstien, å ende på Ekebergrestauranten og en bedre middag. Dette ble en spennende arkitektonisk og historisk vandring som kan anbefales til alle.

Generalforsamlingen i ECIA var lagt til Arkitektenes Hus lørdag 5. september. Det var et særdeles godt oppmøte, hvor noen land stilte med flere delegater - og kun et par av medlemslandene i ECIA var fraværende.

Det ble valgt inn en ny president, Anja Dirks fra Nederland, da tidligere president Per Reinholtz hadde trukket seg fra vervet.

Tema med fokus i år var synlighet, nettsider, sosiale medier og digitalisering.

Det ble en interessant dialog om viktigheten av ECIAs synlighet og kommunikasjon med verden - og hvordan det kommuniseres. Deretter delte hvert land sine erfaringer omkring bruk av nettsider og sosiale medier.

Etter at lørdagens alvor var over, fortsatte ECIA-delegatene deltakelsen på Designers Saturday med avslutning ved Mathallen med høy musikk og puls. Vi tror deltakerne vil minnes oppholdet med glede – og at de fikk et annerledes innblikk i norsk kultur.

 

Benedicte Arentz
Visepresident i NIL, interiørarkitekt MNIL