Halvstuderte utøvere i bransjen?

Arkitektnytt nr. 11/2013

NIL gjennomførte nylig en fagkveld med fokus på gulv i samarbeid med Informasjonskontoret for farge og interiør, IFI.

 

 

 

Et skreddersydd program med faglige presentasjoner av interiørarkitekter, arkitekter, akustikere og gulvprodusenter ga oss både inspirasjon, informasjon om akustikk og lyddemping samt verdifull teknisk innsikt i de ulike materialvalgene.

Overraskelsen kom i spørsmålsrunden da det kom frem at en del gulvleverandører opplever uvitenhet i sitt møte med interiørarkitekter. Noen sitter dessverre med et inntrykk av at interiørarkitekter kun er opptatt av farge og estetisk utrykk - og er uvitende og uinteresserte i materialers tekniske spesifikasjoner og miljøegenskaper. Denne påstanden sikret fyr i teltet hos interiørarkitektene i salen, ingen av NIL’erne kjente seg igjen i karakteristikken.

Interiørarkitekter MNIL er genuint opptatt av helhetlig og bevisst utforming av rom og fysiske omgivelser. Interiørarkitekter skal etterstrebe løsninger som gir vakre, varige og velfungerende løsninger. Fornuftig og kompetent materialbruk i prosjekter oppnår interiørarkitektene ved å stille relevante spørsmål til leverandører, og vi er ikke begeistret for å bli forvekslet med halvstuderte utøvere i bransjen!

 

Siv Senneset

President i NIL, Interiørarkitekt MNIL