SMFB

Kaels Studio har designet nye kontorer for Reklamebyrået SMFB. De flotte gamle opprinnelige hotellokalene i Tollbugata 24, var et spennende utgangspunkt og en inspirasjonskilde for interiøret, som er utført med en blanding av referanser til historisk ornamentikk og moderne byinteriør.

Prosjektet som var en totalentreprise var i utgangspunktet planlagt som en standard kontorrehabilitering innvendig, og vi måtte til tider stå hardt på for å kunne beholde profilerte vinduer og dører m.m. innenfor kontrakten. Vi har bl.a. klart å få beholdt gamle vinduer m. speil samt opprinnelige dører i trappekjernen, som har blitt innkledd med brannglass. Det har vært et svært tett samarbeid med kunden, som hadde et sterkt ønske om å få til en både særpreget og brukervennlig arbeidsplass. En ny stor åpning og en majestetisk trapp samt en gjennomgående flis og tre-dekor, binder kontor/diner-etasjen sammen med møteroms-etasjen på en effektiv og tydelig måte.

Trappen har blitt hele lokalets "talkpiece". Fra detaljer på fast inventar via dekor-spileveggene til den gule trappen viser til designtankegangen om en miks av historiske referanser og moderne farge- og materialbruk. Trebeisen fremstår som moderne men minner også om den gamle barberersjappa i entreetasjen, og inspirasjon til dekor er hentet fra fliser i trapperom men også fra restaurant og hotelverdenenes opplevelses arkitektur. Faktisk har hotellreferansen vært grunnleggende for mye av designtankegangen. Speildører, en resepsjon som ble en «concierge-funksjon» og kantinen som ble en diner.

Målsettingen var et kontor hvor samarbeid og prosjekter kan utføres overalt og hvor reklamebyråets kunder kan inviteres inn på bakrommet og ta del av den kreative prosessen, samt at lokalene speiler det kreative arbeid som blir utført. Det er hyggelig å se hvordan de ulike stedene i lokalet blir benyttet i ulike arbeidssituasjoner, ettersom prosjektene skifter karakter.

Dineren benyttes til både konsentrasjons- og gruppearbeid - og til spising. Prosjektrommene brukes til mer plasskrevende og støyende arbeid – fra workshops til kundepresentasjoner og trappen til både samlinger og forspill.

Kategorier

Prosjektleder

Sebastian T Holmgren

NIL-medarbeidere

Oppdragsgiver

SMFB

Foto

Fin Serch-Hansen