Røhrtsvei 62

Romlaboratoriet AS ble kontaktet av oppdragsgiver, en familie på fem, for bistand til utvendige og innvendige arbeider på deres enebolig i Ekebergåsen i Oslo.

Boligen var velbrukt og fullstappet. Etter 20 år med tre sønner, hjemmekontor og åpent hus, var slitasjen synlig. Det hele startet med behov for oppbevaringsplasser og utstillingsplasser. Familiens samling av arvegods og historiske gjenstander skulle bli en viktig del av de nye løsningene. Spørsmålet ble derfor: hvordan skape rom for et dynamisk og praktisk hverdagsliv, hvor historiske gjenstander integreres –og setter preg på et familiehjem på en praktisk og moderne måte, uten å oppleves som et mausoleum?

Som et utgangspunkt trengte det godt brukte hjemmet en gjennomgående oppgradering, og alle tre etasjene i det nøkterne Selvaag-huset fra 1994, ble mer eller mindre revitalisert. Størst var inngrepene i 1. etasje, hvor det ble etablert nytt kjøkken, nytt gulv, ny himling, spesialtegnet peis og plassbygget innredning. I 2. etasje ryddet vi opp i romstrukturen ved å flytte innvendige vegger og utvide badet. Her satte vi også inn ett ekstra takvindu for innslipp av mer dagslys og for å bidra til at det smale badet med skråtak, fikk et lite løft. Integrert og plassbygget oppbevaring i knevegg bidrar også til at behovet for løse møbler på badet er minimal. På denne måten fungerer rommet med sin langstrakte form, uten å oppleves trangt eller fullstappet.

Kjelleretasjen fikk nytt gulv og plassbygget hylle langs endevegg i kjellerstuen. Her står historiske minner fra tidligere slekter midt mellom fotoalbum, spill, bøker og praktisk oppbevaring. Øvrig oppgradering har bestått i overflatebehandling og oppgradering av eksisterende materialer og elementer. Det ble også gjort store oppgraderinger av belysningen i alle etasjer med utenpåliggende spotter som generell belysning.

Romlaboratoriet har vært prosjektleder for hele prosjektet, også opp mot totalentreprenør. Gjennom hele prosessen har vi hatt et nært samarbeid med både utførende og oppdragsgiver. Med tett oppfølging på byggeplass og dialog med utførende og kunde, har vi oppnådd et interiør som er preget av godt samarbeid, hvor de viktige små detaljene, de som kanskje ikke ses med det blotte øyet, har blitt ivaretatt, og som bidrar til gode romopplevelser og et helhetlig rammeverk for familiens liv og objekter, historiske og nye.

 

Kategorier

Prosjektleder

Malin Skjelland Eriksen

Foto

Stine Østby