Quality Hotel Waterfront Ålesund

Choice sitt nye Quality Hotel Waterfront har med sin plassering fått en av de beste og mest solrike lokalitetene på sydsiden av Ålesund, med panoramautsikt mot Sunnmørsalpene og Borgundfjorden. Og kikker hotellgjesten ut av vinduet, må en ikke bli overrasket om skipet ”Queen Elisabeth” har ankret opp på cruisebåthavnen rett utenfor.

Hotellets 196 rom er fordelt på 3 ulike bygg med hvert sitt særpreg; Et eksisterende verneverdig pakkhus, et praktfullt jugendhus fra gjenreisingen etter bybrannen i 1904, og et nybygg som bidrar til å sy de tre byggene sammen til en helhet – estetisk og funksjonsmessig.

Hovedinngangen i Jugendhuset sin solide steinfasade fører deg inn i en varm intim lobby som overrasker med den røffe veggkunsten utført ”på stedet” av kunstneren Øivin Horvei. Den store gasspeisen utført i sink skaper en kontrast mot varmen fra peisen, samtidig som den danner en lun ramme rundt sittegruppen.

Videre fra lobbyen kan du bevege deg direkte inn i pakkhuset med all dets historie, eller du kan tre ut i det åpne, lyse kommunikasjonsarealet med hel glassfasade ut mot fjorden – med en svevende trapp som fører deg ned til restauranten, eller oppover i hotell-etasjene.

Interiøret i hotellets tre deler, Pakkhuset, Jugendhuset og Nybygget danner en stilmessig helhet, der hver del likevel har beholdt sin særegenhet; Jugendhuset er varmt og delikat. Pakkhuset er råere med fokus på konstruksjonsmessige detaljer som bjelker og møner. Nybygget er stramt designet med modig fargebruk og spennende vindusarrangement. Hotellets to suiter er eksklusivt utformet. Gasspeisen i resepsjonen, bardisk og annen fast innredning er spesialdesignet til prosjektet. Det er kunstnerisk utsmykning på alle hotellrom og i resepsjonen.

Gjennom hele prosjekteringen har det vært et tett samarbeid med Fylkeskonservatoren for å finne gode løsninger i en verneverdig bebyggelse. Det har også vært viktig å ta vare på innvendige kvaliteter og særpreg, som eksisterende trapperom i Jugendhus og søylerekker i pakkhus.

Hotellet tilfredstiller klasse B i den nye energimerkeordningen for nybygg. For å oppnå dette ble det lagt ekstra vekt på god lufttetting av bygningskroppen og gode tekniske anlegg med behovsstyring på lys, luft og kjøling. Varme fra kjøling av fryserom, kjølerom og komfortkjøling brukes til romoppvarming og varmtvannsoppvarming. Kjøleanlegget kan kjøres ”baklengs” og hente varme fra uteluften. På denne måten tilfredstiller hotellet klasse B selv om halve hotellet ligger i eldre bevaringsverdig bebyggelse uten tileggsisolering i fasaden.

Kategorier

Prosjektleder

Nina Frisk

NIL-medarbeidere

Oppdragsgiver

Wenaas Kapital AS

Foto

Daniel Clements