Kryddar Cafè & Catering
På Nesttun lå en nedlagt fiskebutikk og en utflyttet lekebutikk vegg i vegg. A2G Hordalands største leverandør av arbeidsrettede tjenester, vurderte lokalene og en helt ny retning for egen virksomhet - de ønsket å starte en cafè med catering i de tomme lokalene.
Sol Designs oppgave var å hjelpe dem med å skape et interiørkonsept, samt vurdere lokalenes potensiale og finne en god løsning for deres nye virksomhet. I tett samarbeid ble det utarbeidet en løsning med fokus på å treffe ulike kundebehov. I tillegg til å tilby gode matopplevelser til kundene, var målsetningen å gi mennesker mulighet til å bygge kompetanse innen restaurantbransjen gjennom arbeidstrening. Logistikk og funksjonalitet i planløsning var i forhold til dette særdeles viktig.
Med lokalenes plassering langs bybanens trasè lå alt til rette for å trekke kundene inn, og med åpningstid fra 07 til 20 - ønsket de å møte menneskers ulike behov gjennom hverdagens rytmer. Navnet Kryddar ble valgt (krydder på ekte bergensk), og med det falt fargepaletten på plass, men varme jord - og krydderfarger.
Lokalet har et frontparti med vindu - den indre delen lå i mørke og var mindre attraktiv - for å bedre dette ble det laget en softsone med peis og behagelig belysning mot en lun tapetvegg - i dag har dette blitt kafeens mest populære areal. Pga lokalets smale form er det langs vegg bygget opp et podie med sittebenker innfelt i nisjer med barkrakker foran. I fremre del er det lagt opp til utsalg av lokale kortreiste produkter, og det tilbys take-away mat for folk i farten. Kryddar har blitt et bergens fenomen med en ny twist, hvor helheten mellom interiør og mat spiller en sentral rolle.