Kryddar Cafè & Catering

På Nesttun lå en nedlagt fiskebutikk og en utflyttet lekebutikk vegg i vegg. A2G Hordalands største leverandør av arbeidsrettede tjenester, vurderte lokalene og en helt ny retning for egen virksomhet - de ønsket å starte en cafè med catering i de tomme lokalene. 

Sol Designs oppgave var å hjelpe dem med å skape et interiørkonsept, samt vurdere lokalenes potensiale og finne en god løsning for deres nye virksomhet. I tett samarbeid ble det utarbeidet en løsning med fokus på å treffe ulike kundebehov. I tillegg til å tilby gode matopplevelser til kundene, var målsetningen å gi mennesker mulighet til å bygge kompetanse innen restaurantbransjen gjennom arbeidstrening. Logistikk og funksjonalitet i planløsning var i forhold til dette særdeles viktig. 

Med lokalenes plassering langs bybanens trasè lå alt til rette for å trekke kundene inn, og med åpningstid fra 07 til 20 - ønsket de å møte menneskers ulike behov gjennom hverdagens rytmer. Navnet Kryddar ble valgt (krydder på ekte bergensk), og med det falt fargepaletten på plass, men varme jord - og krydderfarger. 

Lokalet har et frontparti med vindu - den indre delen lå i mørke og var mindre attraktiv - for å bedre dette ble det laget en softsone med peis og behagelig belysning mot en lun tapetvegg - i dag har dette blitt kafeens mest populære areal. Pga lokalets smale form er det langs vegg bygget opp et podie med sittebenker innfelt i nisjer med barkrakker foran. I fremre del er det lagt opp til utsalg av lokale kortreiste produkter, og det tilbys take-away mat for folk i farten. Kryddar har blitt et bergens fenomen med en ny twist, hvor helheten mellom interiør og mat spiller en sentral rolle.

Kategorier

Prosjektleder

Sonja Solstrand Interiørarkitekt MNIL

Oppdragsgiver

A2G

Hjemmeside

Foto

Ane Bysheim