Bergen Kino

Interiør KP1
Konsertpaleet ble bygget som en konserthall i 1913, men har vært kino siden 1978. I 2009 ble Fuggibaggidesign engasjert for å utvikle interiørkonsept og grafisk design / identitet for kinokomplekset Konsertpaleet i Bergen. I dag består Konsertpaleet av flere kinosaler, og den største, KP 1 (besøkes av ca. 1 million mennesker årlig), var den første som fikk implementert det nye konseptet. Salen har 485 seter, inkludert en rad med tosetere, og to rullestolplasser.

Vi har vært opptatt av å beholde og fremheve mest mulig av den opprinnelige arkitekturen, slik som søylene langs de to langveggene. Disse er fremhevet med fargesatt spesialbelysning. Buen langs veggen opp mot scenen og helt i bakkant av er salen er fremhevet ved hjelp av heltre eik, mens buen rundt trappehuset er dekket av corian. Blått er hovedfargen i KP1, og har dermed blitt ”den blå salen”. Etter hvert skal de andre salene også fornyes, og bla. få egne farger. I tillegg til blåfargen er det taket som er det mest iøynefallende elementet i kinosalen. Taket er dekket med over 2000 RGB LED punkter. Taket har en bølget overflate som er med på å forsterke romfølelsen i salen. Med LED lysene har salen fått en ny flate som kan brukes aktivt. Lyspunktene kan programmeres slik en vil, blant annet kan de styres etter rytmer eller forme meldinger og logoer.

Grafisk identitet
Den nye grafiske profilen for Bergen Kino tar visuelle grep frå underholdning, bevegelse og lys. Ordet Kino i navnetrekket er inspirert av et gammelt skilt som dominerte taket å Konsertpaléet for en tid tilbake. Et nytt skilt er planlagt å bli monterert på taket, da med den nye logoen. Skiltet vil bli en del av bergen sin byhorisont som et forsterkende element for kinoen sin identiteten og den historiske betydningen av institusjonen. Bokstaven «i» i navnetrekket er snudd om til eit  utropstegn, som ein referanse til handling, overaskelse og dialog. Fargene i profilen er en blanding fra (neon) rosa som går gjennom dyp lilla og ender i mørk blå. Hvitt lys blir brukt i navnetrekket når den skal optre på fargede bakgrunner og ulike tema. Planen er å integrere den grafiske profilen og de visuelle elementa inn i interiøret i bygningen. Denne prosessen er allerede i gang — Fuggi Baggi Design har i tilleg til å lage profilen, utformet interiøret for Bergen Kino sit største auditorium, KP1. Dette prosjektet kan du finne i prosjektmenyen, eller du kan gå direkte gjennom denne lenken.

Kategorier

Prosjektleder

Ian Holcroft (Grafisk designer)
Bente Irminger (Interiørarkitekt MNIL)

Oppdragsgiver

Bergen Kino AS

Hjemmeside

Foto

Daniel Clements