Aberdeen Property Investors AS 2009

Aberdeen Property Investors AS er blant markedets største eiendomsselskaper, og flyttet inn i nyrenoverte lokaler ved årsskiftet 2009. Oppdragsgiver ønsket lokaler som fremstår som representative, og som signaliserer Aberdeens verdier tydelig overfor kunder og ansatte. Arealene fremstår med interiører av høy kvalitet; en sentral verdi for Aberdeen.

Et iøynefallende atrium med nytt trappeløp, som strekker seg gjennom 5 etasjer, er med på å særprege bygget, der fondveggen bak resepsjonen bryter seg opp og frem.

I disse lokalene har Metropolis også hatt ansvar for å prosjektere kontorarealer, sosiale soner og møterom. Det var viktig å ivareta byggets arkitektur og karakter fra 1964, samtidig som man ønsket lokaler tilpasset dagens og morgendagens behov. Det er lagt stor vekt på belysningsdesign, spesialdesign og andre detaljer.

Arbeidet for Höegh og Aberdeen innbefattet bla. programmering, layouttegninger, konsept, møbelbeskrivelse, innkjøp, spesialdesign av resepsjon og grafiske elementer.
Tette, raske beslutningsprosesser og nær dialog med oppdragsgiver og andre prosjekterende fag, gjorde det mulig å gjennomføre dette omfattende rehabiliteringsprosjektet innenfor tidsmessige og økonomiske rammer.

Prosjektleder

Kari Ihle

Oppdragsgiver

Høegh
Aberdeen