ABAX Danmark

MKArkitektur & Design fikk i oppdrag av ABAX å utarbeide et forslag til det nye kontoret deres i Parken, København. Kunden hadde allerede funnet lokalet, ca 220kvm. En krav spec om antall plasser og rom ble gitt og vi utarbeidet deretter en skisse. Etter skissen ble godkjent og leiekontrakten signert, ble arbeidstegninger utarbeidet og oppfølging under byggeprosjektet frem til ferdigstillelse. Tett dialog og samarbeid med Enstall i Danmark som var byggeleder.

Kunden ønsket at det nye kontoret skulle være et kult sted å jobbe, skape energi og arbeidsglede. Eksisterende teppeflis skulle beholdes, gjenbruk av så mye av de eksisterende møblene som mulig, profilen til bedriften skulle være tydelig og på plass, resten fikk vi lov til å ‘leke’ med.

Etter å undersøke bedriftens profil og produkter, bestemte vi oss for å bruke fargene på produktene. Dette ga oss litt mer spillerom når detgjaldt farger i lokalet. Siden kontoret er et salgskontor, passet det bedre å bruke oransje, blå og sort. Det var viktig å skape et lunt, stramt, maskulint, kult og energisk lokalet som kunne passe alle kjønn og aldersgrupper. Trivsel på jobben er veldig viktig for ABAX, noe som de har som verdigrunnlag etter selskapsverdien Entusiastisk.

Kontoret ligger i 1etg av Telia parken i København. Med utsikt over Fælledparken og høyt til himling, er kontoret en lys og luftig arbeidsplass. Mye sort med sterke fargekontraster i bildene og stolene. Pendellamper ble montert for å skape stemning. Fargene, og designet gjør at kontoret kan beholde stilen i flere år fremover. Den har en god levetid, er praktisk og funksjonelt som kontor. Kontrastene, folieringen, skilt, tette dører i glassveggene gjør at kontoret er tilpasset UU.

Prosjektet hadde oppstart i november og måtte leveres innen 15 desember. Et tett samarbeid og kommunikasjon fra Norge ble gjort med Enstall og parken i Danmark. De nye møblene ble bestilt via Norge fra Rom for Flere og BoConcept i Danmark.

Kategorier

Prosjektleder

Maria Karoline Arvaniti MNIL

NIL-medarbeidere

Samarbeidspartner

Enstall, Danmark

Oppdragsgiver

ABAX Danmark A/S

Hjemmeside

Foto

Maria Karoline Arvaniti