Lun hule på Reistad

En tidligere utleiedel skulle integreres i boligen, og bli en ekstra stue. Kundens ønske var en lun "hule" de kunne trekke seg tilbake i, og det var ønske om en lesekrok med hyller til bøker, et hjemmekontor, plass til piano, og et sted hvor barnebarna kunne se på TV eller spille TV-spill. Med totalt 24m2 å oppfylle dette på ble det viktig med plasseffektive løsninger og definerte soner, slik at ikke stuen skulle føles overmøblert.

Rommet var rektangulært, med en liten nisje på den ene langveggen, hvor det ble naturlig å plassere arbeidssonen. Her ble det designet og plassbygget et enkelt arbeidsbord i eik med oppbevaring under, og hyller over. På den ene kortveggen var det yttervegg og skråtak, og vi fant ut at denne plassen egnet seg til bokhylle, som også ble plassbygget etter våre tegninger. Lesekroken er plassert her, og definert med et rundt teppe der lesestolen står foran bokhylla. Bokhylla i heltre eik har fått et lag med mørk beis for å bryte litt med den naturfargede eika og lage et variert uttrykk i rommet.

I motsatt ende var det en innervegg, og her egnet pianoet seg. Da ble det plass til en sofa og TV mellom lesekroken og pianoet. Her ble en gammel arvet sofa pusset opp og trukket om, og kombinert med nye sofabord i eik og et teppe som definerer sonen. Mellom arbeidsnisjen og TV´en passet det med en ny dør mellom hoveddel og den nye stuen. Denne ble spesialbestilt fra EGE Dører i heltre eik for å passe sammen med arbeidsnisjen og sofabordene, og i rillet glass slik at man får fullt gjennomlys, uten å få fullt gjennomsyn.

Heltre mosaikkparkett på gulvet og integrerte downlights ble videreført i samme stil som resten av huset for å skape en sammenheng mellom ny og gammel del. Kunden ønsket at stuen skulle ha en lun og varm atmosfære, og fargevalg- og materialvalg var viktig. Kunden var i utgangspunktet usikre på fargene vi hadde foreslått, men vi følte oss sikre på at vi ville oppnå det de ønsket med de fargene vi hadde funnet frem og ba de stole på oss. Da resultatet stod ferdig var kunden kjempefornøyd - med fargene spesielt. Det ble brukt en lokal snekker på prosjektet, Christoph Schäuble, som også tok jobben med å lage de plassbygde hyllene og arbeidsplassen.

Kategorier

Prosjektleder

Ine Elisabeth Bangås

Foto

Anne Bråtveit