Barneverns-og helsenemnda i Oslo

Nye lokaler for Fylkesnemnda i Oslo (nå Barneverns- og helsenemnda, BVHN) i Pilestredet Park 7.

Da Fylkesnemnda i Oslo trengte nye lokaler, falt valget på det flotte, gamle teglstensbygget fra 1913, som tidligere huset Rikshospitalets kvinneklikk. 

Oppgaven ble å tegne dem inn med alle sine funksjoner, tilpasset det gamle byggets strukturer, i byggets andre etasje, om lag 1200 m2.  

BVHNs´ virksomhet innen barnevern og sosiale saker krever høye krav til tilgjengelighet og konfidensialitet, og er løst ved å dele det i soner for gradering av sikkerhet. Én ekstern sone for publikum, med syv rettsaler med tilhørende nemnds- og advokatrom, og en intern sone for de ansatte saksbehandlere og nemdnsledere.   

Materialpalett og farger er holdt i en rolig palett. Innslag av heltre ask i fast innredning og lune tekstiler, gir et beroligende inntykk, og bidrar til å senke konfliktnivået, som kan være høyt i sakene som går.

Mange av møblene er spesialtilpasset, slik som salmøblement, benker og bord i korridorer og garderober. Nye møbler ble kjøpt inn, i tillegg til en stor grad av gjenbrukte møbler, blant annet på alle kontorene.

Bygningens utgangspunkt var flott i form av rause rom og vakre detaljer, men også krevende, med blant annet et digert ventilasjonsanlegg og enorme bærevegger.  

Kontrasten mellom det gamle og det nye gir likevel en egen stemning for de besøkende og ansatte ved BVHN i Oslo.  

Kategorier

Prosjektleder

Kaja Klingenberg / Kling Studio

NIL-medarbeidere

Samarbeidspartner

Hagen og Haslene snekkerverksted
Auris Forvaltning
Aldo entreprenør

Oppdragsgiver

Industrifinans AS
Barne -og helsevernsnemnda

Foto

Anne Bråtveit
Pilestredet Park 7
OSLO