Karasjok idrettshall

Karasjok idrettshall er en av mange Moelven haller som ble reist på 80- tallet. Hallen er en flerbrukshall med 20 x 40 meter spilleflate, fire garderober og foaje med enkelt kafé utsalg. I tillegg er det skytebane i kjelleren.

Gjennom rammeavtalen vi har med Karasjok kommune fikk vi oppdraget med å prosjektere nye løsninger. Spesielt viktig var det å oppgradere hallen til nye krav og forskrifter.

Hallen har i tillegg til å bli totalrenovert innvendig også fått nytt universelt utformet inngangsparti samt et tilbygg som skal brukes til lager.

Idrett er energi og glede og vi ønsket å understreke det gjennom interiørkonseptet. Vi valgte derfor å jobbe med klare rene farger og enkle men effektfulle materialer.  Materialbruken skal tåle nye 40 års bruk så alle veggene i garderobene fikk ensfargede våtromsplater, mens dusjrommene ble flislagt. For å inspirere til en aktiv treningsøkt og for å gjøre det lett å finne igjen garderoben sin har garderobene fått hver sin statement- farge på gulvbelegget og dørene. I tillegg er spanskveggene som skjermer for innsyn dekorert med idrettsfigurer i matchende farger. Med mange farger i spill var det til tider en utfordrende jobb å klare kontrastkravene, men gjennom utallige utregninger kom vi i mål.

Kategorier

Prosjektleder

Terese Simonsen

Oppdragsgiver

Karasjok kommune

Foto

Stine Marje Vars
Niitonjargeaidnu 20
9730 Karasjok