Sirkus Renaa: Stavangers nye kulinariske møteplass

Få dager før Norge gikk i lock-down fikk RE-NAA tildelt to stjerner i Michelin-Guiden, som eneste restaurant i landet. Gleden var enorm! Fortvilelsen like så da verden stengte ned. I en ellers mørk bransjetilværelse fantes det heldigvis et lyspunkt: prosjektet Sirkus Renaa.

 

Sven Erik og Torill Renaa hadde i lengre tid vært på jakt etter et lokale hvor de kunne samle Norges beste sjonglører innenfor sine fag under et og samme telt. Eksisterende produksjonslokaler hadde de vokst ut av for lengst og drømmen om å skape noe unikt var høyst levende. I det gamle KNA Hotellet på Lagårdsveien 61 i Stavanger, fant de lokalene de trengte. Med «Fangene på Fortet» i kjelleren og «Frogner House» sine 180 hotellrom i etasjene over kunne ikke beliggenheten vært bedre. Det er store planer for Paradis-området, hvor produksjonslokalene ligger, og er et område i spennende utvikling og vekst.

 

Navnet «Sirkus Renaa» bygger på en idé om at alle ansatte er underholdere, sjonglører og mestere i sitt fag. De fortjener å være synlige i manesjen! På 900m2 finner du konditori, bakeri, sjokolade- og iskremfabrikk, pizzeria, kafé, restaurant og bar. Alt drevet av mennesker som har en helt spesiell lidenskap til faget og som alltid leverer fra seg fremragende håndverk. Dette la også føringer for utformingen av lokalene.

I krysningspunktet mellom et sirkusbakeri og et leilighetshotell ligger det mange valg. Utfordringen i konseptutviklingen ble å finne den riktige syrebalansen. Renaa tar stolthet i å bruke norske og naturlige råvarer. Kvalitetsbegrepet som ligger i ekte, tradisjonelt håndverk, forplikter. Tre, lær og stein er alle bestandige materialer og med fargepalett fra naturens kjøkkenhage la dette fundamentet for alle fellesområder. Grovt håndverk møter fin materialitet. Restauranten og loungeområdet har en dempet fremtoning med innslag av fargerikt strøssel. Subtil galskap.

 

 

«Folk skal se på oss som en hverdagsplass med digg topping!» Sven Erik Renaa

Kategorier

Prosjektleder

Trine-Lise Giske
Celin Trana

NIL-medarbeidere

Samarbeidspartner

Studio Pfanzelter, Sigrid Pfanzelter

Oppdragsgiver

Renaa

Hjemmeside

Foto

Tom Haga
Henriette Heimdal