Lille Scene

Lille Scene er en liten teaterscene med tilhørende funksjoner beliggende i kjeller og under gårdsrom til kommunegården i Sandvika.

Bygget har gjennom årene hatt ulik bruk; dagens Black Box har bl.a. vært trykkeri for Asker og Bærum budstikke.

Første forespørsel gjaldt kun inngangspartiet og et ønske om å gjøre dette mer synlig for publikum. Dette førte videre til en mer omfattende gransking av tilstanden generelt og prosjektet ble til et fullt rehabiliteringsprosjekt av alle arealene tilknyttet Lille Scene, som omfatter nytt inngangsparti med utvendig baldakin, oppgradering av toaletter og kafé, samt helt ny amfiløsning i Black Box. Back stage er ikke med i denne omgang, da det var påkostet for kort tid siden.

Rommene har sparsommelige mål, og en stor utfordring i prosjektet har vært å optimalisere alle løsninger med tanke på tilgjengelig plass.

Vi har tilstrebet oss et klassisk teateruttrykk med en moderne tolkning. Løsningene skal være enkle å lese og forstå, da leietagerne er skiftende og ikke én fast gruppe. Det er for eksempel få, men robuste maskiner i kafédisken, med én knapp for på/av som en gylden regel. Publikum ledes inn via den røde baldakinen på utsiden og videre med en tilsvarende rød vegg som løper fra inngangsparti og frem til døren inn til scenen. Den røde veggen gir også en sterk identitet til prosjektet.

Lille Scene skal være et lavterskeltilbud for teaterentusiaster i alle aldre og er et populært tilbud i lokalmiljøet. Prosjektet er i utgangspunktet et lavkostnadsprosjekt hvor det ikke var avsatt midler til løst inventar, men rammene rundt er blitt så solide, at interiøret tåler ulike møbler. Det er gjenbrukt stoler og bord, noe som også er bra for miljø og økonomi.

Kategorier

Prosjektleder

Lars Oskar Ylvisåker

Oppdragsgiver

Bærum Kommune
Kongensgate 1
0153 Oslo