Senab Eikeland_Showroom

«Putting the business on display»

Magu design var engasjert til å utvikle nytt showroom i hovedkontoret til Senab Eikeland. Senab Eikeland er Norges største og ledende aktør innen møbler og interiørløsninger til kontor, skole, helse, offshore og offentlige miljøer.

Vi ønsket å skape arkitektur der møbler og produkter ikke kun er til stede i rommet, men der møblene danner rommet og hvor vi setter ‘Business on display’. Vi har designet, ikke et tradisjonelt showroom, men et helhetlig interiør og arbeidsmiljø som representerer fremtidens kontor.

Magu`s mål var å skape et dynamisk showroom for partnere, designere, arkitekter, leverandører og kunder. Begivenhetsorientert med en rekke sosiale soner, vil showroomet bli både en møteplass, en arbeidsplass og en god fysisk ramme for ulike typer arrangementer.

Gjennom et aktivt og levende showroom får Senab Eikeland en arena som viser selskapets vilje og evne til å tenke innovative leveranser av interiør og møbler samt mulighet for å styrke merkevaren. Målet er å levere løsninger som påvirker både glede, effektivitet og stolthet.

Hovedkontoret ligger sentralt på Sola i en industribygning. Bygget består av to etasjer. Første etasje er showroomet, her er også hovedinngangen. Midt i rommet ligger en stor trapp som leder opp til andre etasje, til bedriftens lunsjrestaurant og kontorplasser. 

Hjertet i showroomet er cafèen. Den ligger i sentrum og er knutepunktet alle passerer uansett hvor de skal. Den ligger også tett på hovedtrappen, og er det første man kommer til når man entrer showroomet. Verdien av både planlagte og uplanlagte treff er viktig og Showroomet er organisert etter prinsippet «aktivitetsstyrt arbeidsplass». Vi har lagt stor vekt på gode møtesoner siden fremtidens kontor blir mer og mer en møteplass. 

Det er store vinduer fra gulv til tak ut mot byen. Foran vinduene har vi valgt å legge en scene med to utstillingskuber i stål. Kubene skal pirre nysgjerrigheten litt ekstra og de kan for eksempel vise nyheter, presentere gjeste-designere eller fungere som en presentasjon av et prosjekt. 

Showroomet har også et materialbibliotek med møbeltekstiler og diverse møbelprøver. Det er tilrettelagt for at kunder, designere og ansatte kan jobbe med fysiske materialer. Sonen består av oppbevaringshyller og et langt prosjektbord.

Showroomet har også en tribune som til vanlig fungerer som en stolutstilling, men som ved arrangementer tillater å samle mange besøkende for å presentere nyheter.

Ergonomiske arbeidsplasser er plassert litt tilbaketrukket slik at det er rom for å jobbe konsentrert i ro og fred. Men essensen er at hele showroomet skal brukes som en arbeidsplass. Vi fjernet alle vegger, det er kun møblene som danner soner. Her kan produkter vises, testes og eksperimenteres med.

Utrykket er dempet og lunt. Nordisk med utbredt bruk av tre, men i en dempet grå-brun farge. Showroomet oppleves delikat og rolig, og tillater at møblene får tre frem. Det industrielle utrykket i arkitekturen videreføres i spesialdesignede hyller i sort stål. Hyllene fungerer både som romskillere og utstillingsplass. Trespiler i himling gjentas i søyler og på resepsjonsdiskene.

Hovedelementet i showroomet er en 20 meter lang tekstil installasjon. Tidligere hang det store blinkende lamper som skiftet farger, rødt, grønt, blått, i vinduene. De var synlige fra sentrum og var et landemerke i den lille byen. Tanken var å videreføre ideen om landemerket, bare på en mye mer diskret og sober måte. Vi designet tekstillameller som henger i forskjellig lengder foran hele vindusfasaden. Tekstilene er fra Kvadrat og vi landet på et utvalg i beige toner. Lyssatt skaper de et fantastisk skue om kvelden og natten, samtidig som det filtrerer dagslyset vakkert inn i lokalene på dagtid. Tekstilene gir derfor en dempet opplevelse, skaper lunhet og god akustikk i lokalene, samtidig som de fremhever resten av interiøret.

Senab Eikeland sier selv at «Magu har lykkes i å gjenspeile stoltheten og holdningene hos oss» 

Kategorier

Prosjektleder

Gudbjørg Simonsen

NIL-medarbeidere

Samarbeidspartner

Senab Eikeland
Treprosjekt

Oppdragsgiver

Senab Eikeland

Hjemmeside

Foto

Arne Bru Haug
Ljosheimvegen 2
4050 Sola