Tasta Brygge

Magu Design har utviklet Tasta Brygge som er et kontorbygg med en unik beliggenhet ved innseilingen til Stavanger. Fra kontorvinduet eller fra bryggekanten kan man følge med på livet på fjorden. Bygget som er 5000 m2 sto ferdig i 1992. Eier ønsket å oppgradere bygget slik at arkitekturen bidrar til å støtte nye arbeidsmåter. Han ønsket fokus på økt samarbeid og deling ikke bare internt men også på tvers av ulike leietakere. 4. etasje, inngang og fellesareal ble totalrenovert. I tillegg ble det gjort endringer i fasade for å få et mer tidsriktig uttrykk.

 

Tasta Brygge består av to byggningskropper som holdes sammen av en glassbygning. Glassbygningen i midten inneholder inngang og resepsjonsområde. Bygget var for varmt om sommeren og for kaldt om vinteren. For å få en stabil temperatur gjennom året ble taket endret til flatt, det ble isolert og tett. Glassveggene ble dekket med perforerte metall plater som lar lyset komme inn mens de skygger for solen. I tillegg skaper de et lekent mønster mellom sollys og skygge. Metallplatene åpnes mot baksiden av bygningen mot vakker fjord og havutsikt.

 

Konseptuell visjon for prosjektet er «Som hjemme…Et godt førsteinntrykk gir oss en positiv opplevelse. Magu Design ønsket å skape en innbydende og rolig velkomst. Besøkende og ansatte skal føle seg avslappet i en varm og inkluderende «føles som hjemme» atmosfære. Resepsjonen og velkomst arealet ble en viktig del av kontoret, et sted hvor man kan møtes og et sted man ønsker å være. Et åpent møterom for uformelle møter ble etablert noe skjermet fra resepsjonen. Vi valgte å bruke mørke farger som gir en lun og koselig atmosfære. Farge- og materialvalg gir rommet dybde, liv og karakter og fremhever resten av interiøret. Naturlig lys og riktig lyssetting gir en lun stemning uten at rommet oppleves som altfor mørkt. 

I kontorarealene i 4. etasje er det tilrettelagt for fleksible løsninger enten leietaker ønsker å organisere lokalet etter prinsippet aktivitetsstyrt arbeidsplass eller om det ønskes en mer tradisjonell organisering. Kjernen i midten er utviklet med ulike typer stille- og samhandlingsrom. Fargevalget er varmere og lysere enn i velkomsten som en fin kontrast til gråbeiset eikeinnredning på kjøkken, blomsterkasser og sittebenker.

Kategorier

Prosjektleder

Fatmire Hulaj
Åse D. Øydegard

NIL-medarbeidere

Samarbeidspartner

Treprosjekt
Senab Eikeland
Kompaniet

Oppdragsgiver

Skagenkaien Eiendom AS

Hjemmeside

Foto

Arne Bru Haug
Skogstøstraen 21
4029 Stavanger