Magu Showroom

Interiørarkitektene sitt kontor.

Magu Design hadde behov for et større kontor med mye lys som i større grad var tilpasset jobben vi skal utføre. Vi lette i over ett år etter de rette lokalene før vi fant Tinngata 1. Vi hadde i utgangspunktet planlagt på leie lokaler men i Tinngata 1 fikk vi muligheten til å kjøpe en seksjon. Og det gjorde vi.

 

Kontoret ligger i Stavanger Øst, en bydel ved havnefronten som har fått et urbant byliv med flotte naturperler. Området består av en kombinasjon av eldre industribygg og nybygg. Tinngata 1 som er en boligblokk med næringsseksjoner var perfekt for oss med vinduer fra gulv til tak og på bakkeplan og i et av Stavangers mest trendy områder.

 

Vi hadde behov for et sted hvor vi kunne jobbe effektivt med våre prosjekter i alle faser, et sted hvor vi kunne vise frem vårt fagfelt som interiørarkitekter samt et sted vi kan være stolte over. Og ikke minst et sted hvor vi kan treffe nye mennesker. Vi ønsket å skape omgivelser som skiller seg ut både funksjonelt og visuelt, noe som videre bidrar til å forsterke egen identitet samt skape trivsel og tilhørighet for ansatte. Kontoret er designet med flere alternative funksjoner tilpasset de oppgavene som skal utføres, alt fra samarbeid til mer selvstendig og reflekterende arbeid. Vi valgte å bruke mye areal til hjertet som er Magu sitt førsteinntrykk. Hjertet er en møte- og spiseplass for ansatte, kunder og andre besøkende. 

 

Det har vært høye ambisjoner i prosjektet i forhold til å skape arbeidsplasser der det tilrettelegges for gode synergier mellom mennesker, samt trivsel og inspirasjon.

Det var viktig å få vise frem vårt fag i interiørkonseptet. Både materialer, belysning og møblering er en utstilling. Siden vi overtok lokalene som rålokaler valgte vi å lage en atmosfære som kombinerte varme og personlighet med røff industri. Utrykket har en enkel og luksuriøs stil, den er sofistikert og tidløs. Det er brukt mørke materialer og farger for å skape dybde og en tydelig identitet. Det er en kombinasjon av maskulinitet og femininitet. Marmor er brukt på benkeplater, vegg og i møbler. Sammen med sort skinn og myke tekstiler skaper dette en varm og kul atmosfære.

 

Prosjektet er gjennomført sammen med ansatte i for- og skisse fase. Ønsker og behov ble gjennomgått og plantegning, farger og materialer er utarbeidet i fellesskap. Gudbjørg har prosjektert og hatt rolle som prosjektleder under byggefase.

 

Tinngata 1 ble ferdigstilt 1. september 2018.

Kategorier

Prosjektleder

Gudbjørg Simonsen

NIL-medarbeidere

Oppdragsgiver

Magu Design

Hjemmeside

Foto

Arne Bru Haug
Tinngata 1
4014 Stavanger