NHH Fair

NHH FAIR-senteret er et eksperimentelt forskningssenter støttet av Senter for fremragende forskning. De fikk lokaler i eksisterende bygningsmasse hos NHH i Bergen.


For å tilfredsstille FAIRs behov ble planløsningen omarbeidet. En spenstig farge- og materialpalett understreker FAIRs identitet, og møbleringen oppfordrer til sosial møter og kompetanseoverføring.

 

Fargeholdningen er varm og spennende, med røde og orange toner. Naturlige matieraler som tre og treull tilfører ytterligere varme, og en kombinasjon av plassbyggede og fleksible møbler gjør lokalene både fleksible og karaktersterke.
Fargepaletten møter besøkende i inngangspartiet, i form av en iøyenfallende veggkledning i akustisk dempende treullplater. Her er det møblert for uformelle møter eller samarbeid, med et stort fellesbord.

 

Arbeidsplassene er innredet i en kombinasjon av flermannskontorer og cellekontorer. Forskernes har for oppbevaringsplass og for å ta i mot kolleger og studenter i kontorene, og hadde et sterkt ønske om mye skriveflater på vegger. En smart kombinasjonsinnredning med sittebenk på skap , en høy hylle og store whiteboards imøtekommer disse behovene.

 

I byggets spiss, i enden av lokalene, ligger fellesfunksjonene. En åpen kjøkkenløsning glir over i sittebenk og barbord som gir plass til sosiale møter og alternative arbeidplasser. Det åpne, lyse rommet er videre innredet som en lounge med fleksibel, flyttbar møblering. Rommet kan dermed raskt ominnredes for allmøter. En foldevegg gjør at man kan dele av et stort møterom.

 

Kategorier

Prosjektleder

Ingeborg Hopland Nestås

NIL-medarbeidere

Oppdragsgiver

NHH Fair