Mat-og Merkevarehuset på Grünerløkka- Mills
- Sofienberggaten 19 er tidligere produksjonsanlegg for Mills. Bygningen består av
faste betongdekker og søylekonstruksjoner med store gulvhøyder og kontinuerlige vindusbånd i fasaden.
Denne enkle, men solide bygningen var et godt utgangspunkt for å omdanne industribygget til en kontor
bygning.
Mills-administrasjonen var spredt over fire sammenhengende bygninger, men de ønsket samlokalisering i et komprimert
bygg. Etter omfattende programmeringsarbeid ble rom og logistikk stort sett løst innenfor veggene i den gamle fabrikken
Oppdragsgivers behov for tilgjengelige store fellesarealer, med kantine og matssenter, var begynnelsen på
ideen om en åpen glassfasade mot gatenivå og åpning av dekket mellom plan 1 og underetasje.
Matfaglig senter er Mills 'utviklingskjøkken der nye oppskrifter blir testet
og presentasjoner om mat kan holdes. Denne funksjonen, tidligere skjult for både virksomheten og publikum, er
nå tydelig eksponert med innsyn fra gatenivå.
Ved å fjerne 1/3 av dekket over høy kjeller, kan dagslyset nå inn i begge etasjer,
som tidligere var mørkne. De to lavere nivåene kan oppleves i ett, og rommer mange spesielle
funksjoner som selskapet har ønsket i sitt romprogram. Lagring for utviklingskjøkkenet og
garderober er plassert mot de mørke områdene i underetasjen.Plan 2-5, hvor
det er mye dagslys, er reservert for arbeidsplasser og møterom. For mer info se www.ledsten.no