Anne Alnæs-prisen gikk i år til Helene Opedal
Krakken knut og bordet Reidun

Anne Alnæs-prisen gikk i år til Helene Opedal

Prosjektet eksemplifiserer god design. Problemstillinger er godt formulert, funksjoner er grundig analysert og løsningene er av høy estetisk kvalitet og flott presentert.

Årets vinner av Anne Alnæsprisen på  kr 15 000,  er Helene Opedal med Masteroppgaven: De viktige brikkene – mangfoldige barnehagemøbler

“For meg er barna de viktigste menneskene i verden, de er vår fremtid, de fortjener en hverdag og omgivelser som er tilrettelagt deres behov, “ sier Helene.

Juryens uttalelse: 

Helene Opedal lever opp til kriteriene for Anne Alnæsprisen. Prosjektet eksemplifiserer god design. Problemstillinger er godt formulert, funksjoner er grundig analysert og løsningene er av høy estetisk kvalitet og flott presentert. Oppgaven har en spennende filosofisk overbygning og hun leverer et helstøpt produkt i tråd med det budskapet hun formidler. Formene er abstrahert, men likevel med gjenkjennende trekk som setter fantasien i gang.  Møblene stimulerer nysgjerrighet og lek.   Dette er “fantasistimulerende barnehagemøbler som barna kan inkludere i den viktige og utviklende leken”. I tillegg presenteres barna for kvalitet, estetikk, farger og gode materialer.