Stine Aas, rapport fra Salone Satellite, Milano-messen 2017
Bilde fra standen på Salone Satellite 2017

Stine Aas, rapport fra Salone Satellite, Milano-messen 2017

Stine Aas søkte om NIL-stipend i november 2016 som støtte til deltakelse på Salone Satellite i Milano, 4.-9. april 2017.
Salone Satellite har som formål å bringe sammen de mest lovende 
unge designerene fra hele verden med de viktigste aktørene i designbransjen. 
Dette ble andre gangen hun stilte ut på Salone Satellite. 
Når man blir antatt for å stille ut, får man automatisk stille ut tre ganger.

Etter mange hektiske måneder med forberedelser, dro jeg til Milano Design Week, 1 april 2017, for å stille ut på Salone Satellite.

Med meg hadde jeg 5 nye prototyper som jeg skulle stille ut for første gang. For å spare kostnader skulle jeg dele stand med designer Nestor Campos, som jeg ble kjent med på Salone Satellite i 2016.

Etter to dager med innkjøp av materialer, bygging og opprigg på standen, åpnet Salone Satellite 4. april. Messen varte i 6 dager og vi var begge tilstede på standen fra den åpnet til den stengte hver dag. Ingen av oss ville gå glipp at potensielle produsenter som kunne komme innom når som helst. Kveldene brukte vi til å hvile eller til å gå på utstillingsåpninger andre steder i byen.

Jeg fikk god respons på produktene jeg viste frem og fikk gjennom denne utstillingen kontakt med produsenter som ønsket å realisere produktene jeg viste frem. Av de 5 prototypene jeg hadde med meg jobber jeg nå videre med 4 av prototypene sammen med ulike produsenter. Dette viser hvor viktig denne arenaen er for å etablere kontakt med produsenter for samarbeid.

Når du først får stille ut på Salone Satellite, får du stille ut 3 år på rad. Dette gjør Salone Satellite til en viktig arena for nettverksbygging. Det var hyggelig å treffe igjen designere fra i fjor og møte mange nye designere fra hele verden. Dette gjør også at man kan bli husket fra fjoråret av presse, designere, produsenter og publikum.

Jeg ønsker å stille ut i 2018 også, som mitt siste år som utstiller på Salone Satellite.

Tusen takk til NIL, NAA og Bergen Kommune som har gjort det mulig å gjennomføre dette prosjektet!