Påmeldingen til Arkitekturdagen 2017 har startet

Påmeldingen til Arkitekturdagen 2017 har startet

Arkitekturdagen 2017 byr på et tverrfaglig arrangement der arkitekturen og standen feires over to dager. - I løpet av disse to dagene går vi inn i arkitekturens kjerne og tilbyr en sanselig og inspirerende opplevelse, forteller Birgitte Skjerve, NALs prosjektleder for Arkitekturdagen.

Tekst Kjetil Husebø
Sist oppdatert 01.06.2017

Meld deg på Arkitekturdagen 2017 nå!

Arkitekturdagen er NALs årlige store konferanse. I år går den av stabelen i Oslo. NIL og NLA er invitert inn som medarrangører. Torsdag 21. september blir det konferanse og fest på Chateau Neuf og fredag 22. september blir det befaring.

Årets programkomité for arkitekturdagen har sett nærmere på felles utfordringer og gleder i hele bredden av arkitekturfaget. 

Arkitekturens kjerne - estetikk

– Diskusjonene har brakt oss helt inn i arkitekturens kjerne – til estetikken. Hva er det som skiller arkitektur fra byggeri, hva er det som beveger oss? Estetikk er et stort tema som nesten har blitt lagt dødt i arkitekturdebatten de siste årene. Kanskje fordi det er krevende, blir tolket på forskjellig måte og ilagt ulikt innhold, spør Skjerve.

Estetikk handler om det sanselige (fra gresk aisthesis, αἴσθησις, «sansekunnskap» eller «oppfatning»), den delen av filosofien som omhandler «læren om det vakre og skjønne i kunsten» . Det motsatte av estetikk er anestesi, eller bedøvelse, der ingen sanser er stimulert. 

– På arkitekturdagen i fjor sa Per Fugelli at arkitekter er leger — vi kan gi folk skjønnhetsterapi!  Innad i bransjen forstår vi språket til hverandre når vi formidler estetikk og skjønnhet, men hvordan får vi med oss resten av verden på å gjennomføre de ikke målbare verdiene i arkitekturen? Kan vi ta begrepet skjønnhet tilbake?, spør Birgitte Skjerve.

Dette er noen av spørsmålene som skal belyses i løpet av dagen:

- Hva gjør estetikk med oss?

- Hvordan kommuniserer vi estetikk?

- Hva skal til for å gjennomføre intensjonene for estetikk?


Arkitektursalong

Nytt for årets konferanse er et panel på scenen sammen med konferansieren — vi har valgt å kalle det for en ”arkitektursalong”.

- "Arkitektursalongen" består av et tverrfaglig panel som gjennom dagen vil stille spørsmål og diskutere det foredragsholdere viser oss. Målet er at vi skal bli inspirert og lære om estetikk ut fra ulike perspektiv, forteller prosjektleder Birgitte Skjerve.

Programmet lanseres fortløpende

Både nasjonale og internasjonale foredragsholdere er invitert, og det er utelukkende arkitekter innen de tre arkitekturfagene som skal forelese og belyse årets tema. I arkitektursalongen introduseres flere fag som skal gi oss nye perspektiver.

Les mer om to av foredragsholdere her

- Vi ser fram til å servere en bra totalpakke med tverrfaglig og matnyttig konferanse, en sanselig og innholdsrik arkitekturfest samt en interessant befaring. Dette blir høstens store fagsosiale happening for arkitekturfagene, avslutter Skjerve.

Årets programkomité

komiteen endelig

Programkomitéen består av følgende personer:

- Trine Rosenberg, interiørarkitekt MNIL, eget kontor.

- Daniel Ewald, landskapsarkitekt MNLA, jobber i Bar bakke landskapsarkitekter.

- Camilla Moneta, arkitekt MNAL og fagsjef i NAL.

- Birgitte Skjerve, arkitekt MNAL og prosjektleder i NAL/Arkitekturdagen.

- Perann Sylvia Stokke, kunsthistoriker og prosjektleder i NAL.

 

Meld deg på Arkitekturdagen 2017 nå!