Næringsdepartementet og Kulturdepartementet skal sende norsk arkitektur ut i verden

Næringsdepartementet og Kulturdepartementet skal sende norsk arkitektur ut i verden

10 millioner kroner skal brukes for å hjelpe norske arkitekter med å få fotfeste i utlandet. Eksportsatsingen ledes av Innovasjon Norge og Design og arkitektur Norge (DOGA).

For aller første gang får norsk arkitektur et eget eksportprogram. Næringsdepartementet og Kulturdepartementet står bak den historiske satsingen som ble lansert mandag 20. mars 2017. Pilotprogrammet skal vare i ett år, med oppstart høsten 2017. 

– Norsk arkitektur har unike kvaliteter som etterspørres i internasjonale fagmiljøer. Tilbakemeldinger vi har fått sier at norske arkitekter nyter spesielt stor respekt innen bærekraft – klima og miljø, men også den sosiale bærekraften. Norske arkitekter er også svært gode formgivere, der relasjonen med landskap og natur er viktig. De er flinke med materialer og detaljer og står for åpen og inkluderende arkitektur. Byene vi lager er kompakte, grønne og gode å bo i for menneskene. Dette gjør at vi skiller oss ut i arkitekturverden, sier Tor Inge Hjemdal, direktør for arkitektur i DOGA.

 

Prosjektet Aspern er en del av Europas største byutviklingsprosjekter i Wien, Østerrike. Illustrasjon Helen & Hard.

Les hele artikkelen her