Hvilket prosjekt mener du fortjener å vinne Arkitekturprisen 2017?

Hvilket prosjekt mener du fortjener å vinne Arkitekturprisen 2017?

Arkitektfagenes gjeveste pris deles ut for andre gang. I dag mottar alle medlemmer av NAL, NIL og NLA en epost med invitasjon til å nominere det prosjektet de mener fortjener å vinne Arkitekturprisen 2017.

 

Arkitekturprisen skiller seg fra andre priser ved at vinnerprosjektet nomineres og stemmes fram av medlemmene selv. Prisen ble delt ut for første gang i  2015 og gikk da til «D36 – Green House » i Dælenenggata 36 i Oslo. I den forbindelse trakk Cathrine Vigander, daglig leder i Element Arkitekter, fram at det som varmet aller mest, var at prosjektet var stemt frem av kollegaer i bransjen. Både prisen og vinneren fikk mye positiv omtale og oppmerksomhet i media.

I år deles Arkitekturprisen ut av NAL, NIL og NLA i fellesskap. Ved å samle de tre organisasjonene bak utdelingen av prisen, er målet å vektlegge det tverrfaglige aspektet og løfte fram de gode prosjektene på tvers av arkitekturfagene. Arkitekturprisen deles ut på Arkitekturdagen den 21. september på Chateau Neuf i Oslo.

Prisen på 100 000 kr skal gå til et prosjekt av høy helhetlig, arkitektonisk og designmessig kvalitet som er ferdigstilt i Norge de siste tre årene. Med prosjekt i denne sammenheng menes bygg-, plan-, landskap- og interiørprosjekter. Det er mulig å nominere prosjekter innenfor ett av fagområdene.

Har du et prosjekt du ønsker å nominere?

Alle medlemmer i NAL, NIL og NLA vil motta en e-post mandag 15. mai der man får mulighet til å nominere ett prosjekt. Fristen for å nominere er mandag 29. mai.

Kriterier:

  1. Nominer prosjektet du mener har høyest helhetlig, arkitektonisk og designmessig kvalitet.
  2. Prosjektet må geografisk befinne seg i Norge.
  3. Prosjektet må være ferdigstilt i løpet av de siste tre årene , 2014, 2015, 2016 eller innen 30. juni 2017

Veien videre

Etter nominasjonsprosessen går de 20 prosjektene med flest nominasjoner (9 fra lokalforeningene og 11 fra medlemmene) videre til en avstemningsrunde. De 20 nominerte dokumenteres i NALs prosjektdatabase og presenteres på de tre organisasjonenes hjemmesider, slik at alle har mulighet til å sette seg godt inn i de nominerte prosjektene før avstemningen i august. Hvert medlem av NAL, NIL og NLA får da mulighet til å gi sin stemme til ett av de 20 prosjektene som er med i finalen. Prosjektet med flest stemmer vinner.