GIG-besøk i "Omsorg +"
Koselig peisestue, i bakgrunnen "møtebord" og utgang til fellesareal.

GIG-besøk i "Omsorg +"

Høstsesongens første arrangement i GIG var et besøk med omvisning i "Diakonveien Omsorg +" - som sto ferdig for innflytting for snart tre år siden.

Dette er Oslo kommunes satsing på et alternativ til opphold på sykehjem og for mennesker hvis boliger er blitt uegnede på eldre dager. De som bor her er over 67 år og har søkt gjennom den bydelen i Oslo, de tilhører.

Det var godt oppmøte til tross for ruskevær, og hyggelig å komme inn i det store, lyse inngangspartiet, hvor det var sosialt og livlig allerede på formiddagen.
Husvert Ellen Finne fortalte og viste oss rundt i fellesrommene, hvorav alle ikke er ferdig innredet. Vi oppholdt oss mest i første etasje som er senter for aktiviteter - mange aktiviteter, se eksempel på avbildet ukeprogram!
  

I denne etasjen er det også en resepsjon som alltid er bemannet, en kafé med matservering, peisestue, trimrom, bibliotek, hobbyrom og utgang til felles grønne uteområder. Beliggenheten er upåklagelig med Diakonhjemmets legendariske park som nærmeste nabo.

"Omsorg +" består av 124 leiligheter på 47 kvm og litt større leiligheter, 54 kvm, for par. De tre sammenhengende bygningene har egne, møblerte takterrasser med tilhørende kjøkken. Månedsleien ligger på mellom 13 500 og 15 000 kroner. Avtaler om strøm, internett, fjernsyn, parkering o.l. sørger beboerne selv for - liksom omsorgstjenester som de må ordne på egen hånd. De som allerede har hjemmesykepleie eller hjemmehjelp i egen bydel ved innflytting, kan fortsette å benytte seg av tjenestene. Alle rom i "Omsorg +" er universelt utformet.

Tekst og foto:
Magdalena Eckersberg