Ny master i design ved Høyskolen Kristiania, oppstart august 2023. Søknadsfrist 15. april.
Foto: Kristiania

Ny master i design ved Høyskolen Kristiania, oppstart august 2023. Søknadsfrist 15. april.

Etter flere års jobbing starter Kristiania endelig opp en MA i design. Master i design rommer ved oppstart 2023 to spesialiseringer. En av dem er etterlengtede masterplasser innen interiørarkitektur. I forhold til etterspørselen i markedet er det i dag for få studieplasser på masternivå.

Spesialisering i interiørarkitektur krever at man har en ba-grad i interiørarkitektur for å komme inn. Den andre spesialiseringen er visuell kommunikasjonsdesign og er mye åpnere, denne kan man søke om man har en bakgrunn fra, eller ambisjoner innen, ba i grafisk design, illustrasjon, tjenestedesign, Art Direction, interaksjonsdesign, animasjon, retail design, mm

For å gi studentene mulighet til både eksperimentering og spesialisering innenfor sitt tema og fagområde, blir masterprosjektet stort og løper gjennom hele masterutdanningen. Vi mener dette er en viktig kvalitet ved dette studiet. Dette vil gi studenten mulighet til både spesialisering og eksperimentering innenfor sitt valgte interesseområde.

I de designfaglige fellesemner vil studentene få mulighet til å utvikle et solid konseptuelt, teoretisk og metodisk rammeverk for å forstå egen praksis i en designfaglig og samfunnsmessig sammenheng. I emnene knyttet til egen spesialisering vil studentene utvikle spesialiserte kunnskaper og ferdigheter innenfor sitt eget fagfelt. For interiørarkitektur vil fokus være på bærekraft og designerens/ interiørarkitektens rolle i en verden i endring. Studentene vil blant annet få kunnskap om verktøy innen scenarioutvikling og fremtidsanalyse med hensikt i å bidra til systemiske endringer.

Studiet passer for studenter som har høye faglige ambisjoner, et ønske om eksperimentering og fordypning, og som er opptatt av interiørfagets rolle i samfunnet nært og globalt.

Lenke til mer informasjon