GIG i Nasjonalmuseet

GIG i Nasjonalmuseet

Høstsesongens første arrangement i GIG var besøk med omvisning i Nasjonalmuseet ved Rådhusplassen.

Guiden Cathrine Lorange rakk å vise mye interessant i de tre etasjene i løpet av halvannen time. Dette tatt i betraktning museets størrelse. Faktisk det største i Nord-Europa med sine ca. 90 rom og saler. Samlingen består av 6500 utvalgte verk som fyller to etasjer og har et historisk spenn på bortimot 3000 år.
Det tusenårige Baldisholteppet var første stopp, før vi ble guidet videre gjennom montre med keiserlig porselen fra Kina, historiske drakter og 1700-tallets norske glasskunst. 

Deretter kom turen til avdelingen for design og kunsthåndverk, hvor bl.a. møbel og interiørdesign, industridesign og grafisk design kan beskues kronologisk.
I samlingen i annen etasje hvilte vi beina i Edvard Munch-salen, før vi ble geleidet til Lyshallen i tredje etasje, hvor utstillingen ”Jeg kaller det kunst” sto inntil nylig. Her ble arbeider av 147 kunstnere, fra 22 til 79 år, fra hele Norge vist – og diskutert blant kunstinteresserte gjennom hele sommeren.

Omvisningen var både lærerik og inspirerende og åpenbart en” appetittvekker” for førstegangsbesøkerne.

Er du pensjonistmedlem i NIL og ikke medlem i GIG burde du virkelig bli med! Her er faglig påfyll, kaffe og lunsj. For de som ikke vet hva GIG står for, er det Gamle Interiørarkitekters Gruppe. Medlemskap koster kr 500,- pr år.
Vil du bli medlem, send en epost til nil@nil.no

Tekst og foto: Magdalena Eckersberg