GIG-besøk i Krypten under Uranienborg kirke

GIG-besøk i Krypten under Uranienborg kirke

De oppmøtte viste begeistring for resultatet av arkitekt Dahles mangeårige arbeid med forvandlingen fra "krypt" til forsamlingslokale i Uranienborg kirke.

Det var god oppslutning da sivilarkitekt MNAL Aina Dahle på GIGs møte i februar viste sitt seneste prosjekt, et etterlengtet forsamlingslokale under Uranienborg kirke - hvor det tidligere bare var jord og fyllmasser.

Det har vært snakk om å gjøre om arealet til oppholdsrom helt fra 1960-årene. Den utvidete krypten rommer en storsal, to møterom, toaletter og kjøkken - som også fungerer som møtested og inngangsparti. Rommene er lagt mellom kirkens kjellervegg og den ytre støttemuren, mot Skovveien. Det opprinnelige gulvnivået er synlig i veggene, med sandblåst tegl og kalkstein. Betong er ellers hovedmaterialet og det kontrasterer vakkert mot det gamle; disse møtene mellom materialer er synliggjort med vel avstemt belysning, også gjennom lysinnslipp i støttemuren.
- Prosjektet ligger altså delvis under kirken og delvis under bakken, fortalte arkitekt Dahle som ble engasjert i 2014 og levende fortalte GIG-gruppen om eget slitsomt løp - men også om arbeidsglede og konstruktivt samarbeid med byggekomité og andre involverte.

Er du pensjonistmedlem i NIL og ikke medlem i GIG burde du virkelig bli med! Her er faglig påfyll, kaffe og lunsj. For de som ikke vet hva GIG står for, er det Gamle Interiørarkitekters Gruppe. Medlemskap koster kr 500,- pr år.
Vil du bli medlem, send en epost til nil@nil.no

Tekst og foto: Magdalena Eckersberg