DOGA Hedersmerket og DOGA-merket for design og arkitektur 2021
Kristian Augusts gate 13. Foto: Kyrre Sundal

DOGA Hedersmerket og DOGA-merket for design og arkitektur 2021

Torsdag 11. mars ble vinnerne av DOGA Hedersmerket og DOGA-merket for design og arkitektur 2021 offentliggjort under en digital prisutdeling. Kristian Augusts gate 13 mottok DOGA Hedersmerket og Deichman Bjørvika mottok DOGA-merket for design og arkitektur. I begge prosjektene var interiørarkitekter MNIL fra Scenario Interiørarkitekter medvirkende. NIL gratulerer!

DOGA Hedersmerket er DOGAs gjeveste pris, og gis til prosjekter av fremragende design- og arkitekturfaglig kvalitet, som i særlig stor grad bidrar til økt samfunnsmessig, miljømessig og økonomisk verdi.

Vinner av DOGA Hedersmerket 2021: Kristian Augusts gate 13 - Sirkulær og ambisiøs renovasjon

Da eiendomsselskapet Entra kjøpte Kristian Augusts gate 13, et beskjedent kontorbygg på Tullinløkka, var det nok ingen som trodde at dette skulle bli en ledestjerne for fremtidens sirkulære byggebransje. Faktisk var det ikke en gang avgjort om huset skulle stå eller rives.

Entra og Mad arkitekter satte seg ambisiøse mål. Kunne kontorbygget renoveres etter sirkulære prinsipper, ved hjelp av ombruk og gjenbruk av materialer og bygningsdeler? Etter hvert kom den internasjonale coworking-giganten Spaces inn som leietaker og samarbeidspartner, og Scenario Interiørarkitekter og en rekke andre aktører ble koblet på for å dyrke frem prosjektet.

Les mer om Kristian Augusts gate 13

 

Vinner av DOGA-merket for design og arkitektur: Deichman Bjørvika

Da Deichmans hovedbibliotek skulle flytte fra de gamle lokalene sine til et nytt bygg i Bjørvika, var målet å skape et moderne ikon for litteratur og kunnskap. Det har de klart.

Det er vanskelig å overvurdere kompleksiteten i det å skulle bygge Oslos nye hovedbibliotek. Foruten å skulle huse nesten en halv million utlånsobjekter, skulle biblioteket kunne brukes til alt fra utstillinger, utleieformål og konserter til lesegrupper og skolebesøk. Derfor er det desto mer imponerende at Deichman Bjørvika er blitt et slikt åpent og inviterende bygg, allerede varmt omfavnet av både innbyggere og tilreisende.
Arkitekt: Lundhagem, Atelier Oslo
Interiørarkitekt: Scenario Interiørarkitekter

Les mer om Deichman Bjørvika