Interiørarkitekter MNIL vinner Kinn kommunes byggeskikkpris
Foto: Dag Myrestrand/Bitmap

Interiørarkitekter MNIL vinner Kinn kommunes byggeskikkpris

Interiørarkitektene MNIL Hanna Hilt og Linda Lien mottok i slutten av januar 2021 Kinn kommunes aller første byggeskikkpris for museums- og rehabiliteringsprosjektet Måløyraidsenteret.

Senteret er etablert i jugendbygget Heradsheim fra 1915. Heradsheim er et signalbygg i Måløy og kulturminne av høy lokal verdi. I tillegg til kommunehus har bygget også vært brukt som telegraf, post, politikontor, fengsel, kulturskole, bibliotek og bolig. Bygget har nå fire etasjer med en grunnflate på 210 m2. Gjennom årene har det vært gjennom en rekke ombygginger, siste gang til kontorer på 1980-tallet.

Prosjektet var å etablere to etasjer med krigshistoriske utstillinger og en etasje med ankomst/butikk. Da bygningen ble strippet for lettvegger, malt strie og senkede himlinger åpenbarte det seg originale bygningsdetaljer, farger og materialer. Nitidig registrering og planlegging søkte å finne en balanse mellom det gamle, slitte og upolerte, og nye tilførte strukturer og overflater.

Det var et mål at eksisterende materialer og farger skulle underbygge og være med på å formidle utstillingenes historier og gi senteret en helhetlig atmosfære. Fargepaletten ble til ved å kombinere husets originale veggfarger og komplimentere med en historisk palett tilpasset de forskjellige utstillingene.

Prosjektet ble presentert i NILs årbok 2019 INTERIØR & MØBLER. Bla til side 60