NIL-medlem nr. 700: Lisa Nossen

NIL-medlem nr. 700: Lisa Nossen

I november 2020 passerte foreningen 700 medlemmer, og vi har gleden av å presentere medlem nr. 700: Lisa Nossen.

Lisa Nossen, interiørarkitekt og møbeldesigner MNIL 
Nettside: www.lisanossen.no
Arbeidssted: Jobbsøker i etableringsfase og freelance designer
Utdannet: Aalto Universitetet i Helsinki og Kunsthøgskolen i Oslo (MA 2020)

Hvilket av prosjektene dine er du mest stolt av?

Jeg er stolt av masterprosjektet «Undring». Prosjektet handler om å oppdage materialenes iboende estetiske potensiale gjennom fysisk eksperimentering. Det var en eksperimentell designprosess, hvor jeg utfordret meg selv til å bli kjent med mange nye materialer og teknikker. Jeg tror den kroppslige erfaringen man får gjennom å arbeide fysisk med materialer er verdifull. Dette er et prosjekt som flytter fokus fra resultat til prosess. Jeg ønsket å utfordre problemløsende design og la undring drive prosessen. Problemløsning er en viktig del av design, men det må også være rom for undring, som kanskje ikke alltid løser problemer eller kan forklares med ord.

Når du tenker tilbake – hva burde det vært mer av i utdanningen din?

Mer tid og opplæring på skolens fantastiske verksteder. Det er utrolig hvor mye man kan få igjen for noen intensive uker på verkstedene. Dette erfarte jeg i Helsinki hvor jeg designet og laget stolen Koivu i løpet av et kurs på 5 uker. Jeg hadde aldri laget en stol før så det var en bratt læringskurve.

Hvorfor meldte du deg inn i NIL, hva du tror NIL kan gjøre for deg?

Jeg ønsket å bli medlem av NIL for å bygge et faglig nettverk og komme i kontakt med potensielle arbeidsgivere. Jeg tenker også at det er fint å kunne benytte seg av kvalitetsstempelet MNIL, nå som jeg har tatt mastergrad.

Har du noen spesielle interesser innen faget?

Jeg har en spesiell interesse for opplevelser av materialitet, i stor og liten skala. Under masterutdannelsen jobbet jeg mye på verkstedene hvor jeg ble kjent med materialer på micro-nivå.

Jeg syns det er spennende å reversere designprosessen, ved å arbeide med transformasjon av materialer, før jeg finner funksjonelle designløsninger. Denne måten å arbeide på åpner opp for overraskende funn. Gjennom fysiske eksperimenter har jeg etter hvert bygget opp et eget materialarkiv som jeg kan bruke i fremtidige prosjekter.

Hva arbeider du med om dagen i tillegg til å søke jobb?

Ved siden av å søke jobb, sjonglerer jeg mellom ulike prosjekter. Jeg er nettopp ferdig med å oppdatere portfolio, ny nettside og nettbutikk hvor jeg selger noen av produktene mine. Ved siden av dette arbeider jeg med fargesetting av rom som interiørkonsulent for Fargerike. Jeg har også startet et spennende samarbeid med en fotograf og noen interiørdesignere på Instagram. Så holder jeg på med å videreutvikle stolen Koivu. Målet er at denne skal settes i produksjon neste år.
Man 
må være litt tålmodig som jobbsøker, spesielt nå under Koronapandemien. Derfor er jeg veldig glad for å ha mange spennende prosjekter gående parallelt.

Foto: Thomas De Bruyne

Foto: Thomas De Bruyne