Møregruppen og MAF inviterte til minimesse på Åndalsnes
Foto: Arnt Øyvind Seim

Møregruppen og MAF inviterte til minimesse på Åndalsnes

– Dette må vi gjøre oftere. Dette var både nyttig og interessant. Og veldig trivelig. Jeg håper det er starten på en fortsettelse.

Leder Gitte Langlo i Møre og Romsdal arkitektforening takket for initiativet og oppsummerte opplevelsen av «minimessen» som ble arrangert på Utrøna innovasjonssenter på Åndalsnes, der over 40 trevareprodusenter, arkitekter, interiørarkitekter, møbeldesignere og leverandører fra Møre og Romsdal møtte hverandre.

- Vi har lenge følt på at vi skulle hatt et felles treffpunkt, men vi var likevel usikre på hvor stor interessen ville være. Derfor er det ekstra hyggelig med så godt oppmøte, sier Torbjørn Hjelden, som er daglig leder i møbelprodusenten Grande og leder i bransjeforeninga Norske Trevarer i Møre og Romsdal.

Deltakerne under minimessen fikk aller først en presentasjon av Grande-konsernet og en omvisning i Grandes produksjonslokaler i Innfjorden i Rauma, før de reiste videre til innovasjonssenteret Utrøna på Åndalsnes.

Grande ble i 2015 tildelt Norske Trevares hederspris «Det gylne sagblad». Den høythengende bransjeprisen har tre ganger tilfalt Møre og Romsdal. Eidebedriften Melby snekkerverksted AS vant i 1991, EikTrapp AS i Tennfjord ble vinner i 2018, og Grande Fabrikker AS fikk Det Gylne Sagblad i 2015. Alle de tre vinnerbedriftene var representert under minimessen på Åndalsnes.

- Vi har kort og godt behov for å møtes for å få økt kjennskap og kunnskap til hverandre, og vi lærer mer hvis vi er på fornavn med hverandre, sier fylkeslederen i Norske Trevarer.

Målet med minimessen var å skape et faglig og sosialt treffpunkt for trevareprodusenter, arkitekter, leverandører og interiørarkitekter i Møre og Romsdal med felles bransjetilknytning og med felles interesse for trevarer og tre som råvare.

Rundt 20 arkitekter, møbeldesignere og interiørarkitekter deltok på minimessen på Åndalsnes, og de var rause med tilbakemeldingene overfor initiativtakerne fra trevarebransjen.

- Dette var viktig og nyttig på flere måter. Vi har alle behov for mer kunnskap og kjennskap. Ikke bare om tre og materialer, men på mange andre områder også. Og mye av dette kan vi hente fra hverandre, sier Aslaug Marit Øyehaug, som er interiørarkitekt og møbeldesigner MNIL og leder for Møregruppen i Norske interiørarkitekters og møbeldesigneres landsforening (NIL).

- Dette vil vi gjerne være med på flere ganger. Det var veldig utbytterikt, både faglig og sosialt. Vi har blitt kjent med bedrifter og miljøer i vårt eget område som sitter på mye detaljkunnskap og kompetanse, og det er både lærerikt, inspirerende og viktig – også i et bærekraftperspektiv, sier leder Gitte Langlo i Møre og Romsdal Arkitektforening.

Arnt Øyvind Siem